placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – KTP

Veikkausliigakausi 2015 pyörähti FC Lahden osalta käyntiin kotiottelulla KTP:tä vastaan. 90 minuutin jälkeen pisteet jaettiin tasan ottelun loppulukemien ollessa 1-1. Lahden ainokaisen iski Matheus Alves. KTP:n kihauksesta vastasi puolestaan Ilari Äijälä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi ryminällä. Pelissä riitti vauhtia kumpaankin suuntaan, mutta todellisia maalipaikkoja ei ensimmäiseen varttiin nähty. Kummankin joukkueen pallollinen pelaaminen selvästi kärsi epätasaisesta pelialustasta, eikä kumpikaan joukkue kyennyt tai edes pyrkinyt luomaan pitkiä syöttöketjua.

Reilun 15´minuutin pelaamisen jälkeen nähtiin isänniltä varsin kaunis hyökkäyssommitelma. Lahti lähti omalta kenttäpuoliskoltaan vastahyökkäykseen ja pallo pelattiin Mika Ääritalon jalkaan. Ääritalo kääntyi keskialueella ja lähti kuljettamaan pelivälinettä vauhdikkaasti kohti kotkalaisten maalia. Ääritalo näki oikean laitapuolustajan tontilta hyökkäykseen mukaan lähteneen Jussi Länsitalon ja syötti pelivälineen tälle. Länsitalo otti laidaltaan ensin tyhjiä pois ja näki keskellä Rafaelin, jolle myös pallon syötti. Rafael jatkoi upeasti pomppivan pallon yhdellä kosketuksella Ääritalolle rangaistusalueen oikeaan laitaan. Ääritalo jatkoi vastaavasti Rafaelin syötön suoraan maalinedustalle Aleksi Ristolalle. Ristola pääsi puskemaan, mutta KTP:n maalivahti Jere Pyhäranta venytti näppinsä puskun tielle. Tilannetta jatkettiin kulmapotkulla.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen Lahti oli iskeä pariinkin otteeseen. Ensin Mikko Hauhia harhautteli itsensä vasemmalla laidalla keskityspaikkaan ja tarjoili Ääritalolle tarkan keskityksen. Ääritalon pusku kuitenkin karkasi ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Markus Joenmäki esitti rohkean nousun pallollisena ja päätti nousunsa syöttöön Ääritalolle. Ääritalon jatko päätyi kuitenkin vastustajalle ja kotkalaisille avautui mahdollisuus vastahyökkäykseen. Joenmäki riisti kuitenkin loistokkaasti pallon keskialueella ja pelasi pallon Leandro Motalle. Motta näki KTP:n puolustuslinjassa pallon mentävän aukon ja syötti Ristolan puolittaiseen läpiajoon. Ristola oli iskeä Kuhnurit johtoon, mutta KTP:n puolustaja ehti juuri ajoissa venyttämään jalkansa laukauksen tielle ja näin palloa vietiin jälleen kulmalipulle.

Hieman ennen puoliaikaa pallo saatiin Ääritalon toimesta tolppaan asti. Ääritalo kääntyi pallon kanssa 16-rajan tuntumasta ja sai vasemman jalkansa vapaaksi. Laukaus hieman epäonnistui, mutta oli yllättää Pyhärannan. Pallo osui takatolppaan ja jäi siitä vielä pelattavaksi. Rafael ehti palloon ensimmäisenä ja keskitti pallon boksiin. KTP onnistui kuitenkin selvittämään mylläkän ja purki pallon pois vaara-alueelta.

Juuri ennen taukovihellystä KTP oli mennä kulmapotkusta johtoon. Samuli Kaivonurmi pääsi puskemaan vaarallisesti maalinedustalta, mutta Lahden veräjänvartija Joonas Meronen oli hyvin hereillä ja liimasi puskun vuorenvarmasti.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Lahti sai vapaapotkun noin 20-metristä, kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu viisi minuuttia. Pallon taakse asteli Motta, jonka kierteinen laukaus oli hyvin vaarallinen ja meni vain hiuksen hienosti yli yläriman.

Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa 58´ minuutin jälkeen, kun pirteän pelin pelannut Motta teki tilaa Hassan Sesaylle.

Lähes välittömästi tämän jälkeen vierailijat siirtyivät johtoon. Jussi Länsitalon purku 16-rajan tuntumassa osui Lahden kannalta epäonnisesti Äijälän jalkaan, josta pallo otti suunnakseen Lahden maalin vasemman alakulman. Varsin onnekkaalla osumalla vieraat siirtyivät 0-1 johtoasemaan.

Isäntien päät eivät kuitenkaan painuneet pensaaseen, vaan tasoitusta lähdetiin hakemaan täydellä tohinalla.

Korkeakunnas vaihtoi 64´minuutin jälkeen kentälle lisää hyökkäysvoimaa vaihtamalla Matheus Alvesin kentälle. Hänelle tilaa teki Ääritalo.

Lahden painostus oli tuottaa tulosta 74´minuutin kohdalla, kun Joenmäki jatkoi kulmapotkun etutolpalta päällään kohti Pyhärannan maalia. Pallo osui kuitenkin tolppaan ja jäi sen jälkeen pyörimään maalinedustalle. KTP:n puolustus selvitti tilanteen vaivoin.

Hetkeä myöhemmin painostus tuotti kuin tuottikin tulosta. Ensin Ristola laukoi pallon lähietäisyydeltä tulisesti ylärimaan. Pallo kimposi poikkipuusta maalinedustalle, jossa Alves taisteli sen väkisin itselleen ja survoi pallon ”tuplapuskun” avulla ohi Pyhärannan.

Kun peliä oli jäljellä reilu kymppi, Aleksi Paananen toi tuoreita jalkoja Ristolan tehdessä hänelle tilaa.

Lahti haki lopussa vimmatusti johtomaalia, mutta KTP puolusti uhrautuvasti. Kenties paras paikka siunaantui miehekkäästi keskikentällä läpi ottelun urakoineelle Xhevdet Gelalle, joka pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta laukomaan. Gelan voimakkaan laukauksen tielle ehti päineen kuitenkin Jordi Van Gelderen.

Näin tapahtumarikkaan ja suurta jännitystä tarjonneen 90 minuuttisen jälkeen pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Seuraavan kerran Lahti on tulessa tulevana keskiviikkona, kun se kohtaa Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa vieraskentällä KuPS:in