Otteluraportti: KuPS – FC Lahti

Ottelu alkoi erittäin hermostuneesti. FC Lahden aktiivinen prässi ei toiminut ja keltamusta kotijoukkue purki paineen helposti. FC Lahden paras ja ainoa paikka syntyi kahdeksannella minuutilla, kun Aleksi Paananen pääsi ampumaan vasemmalla jalallaan tulisen vedon. Veto kuitenkin suuntautui vähän yli.

Kotijoukkue iski 11. minuutilla, kun Lahden puolustus hölmöili urakalla. Kuhnurit lahjoittivat pallon Palloseuralle ja Tomi Maanoja pomputti kovan vedon. Salami oli paikalla ensimmäisenä ja siirsi kuopiolaiset johtoon. Muita maalipaikkoja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toinen jakso alkoi FC Lahden kannalta katastrofaalisesti. Maanoja kaatoi Urho Nissilän ja ottelun erotuomari Marko Grönholm määräsi pallon pilkulle. Petteri Pennanen ampui kuitenkin rangaistuspotkun reilusti yli maalin ja Lahti selvisi ilman takaiskua.

Lahti antautui toisen kerran 68. minuutilla. Nissilän antama matala kulma meni Lahden maalin edustalta, kunnes Azubuike osui palloon. Kuopiolaisella oli helppo työ siirtää pallo Lahden verkkoon Jani Tanskan pohkeen kautta. FC Lahti ei missään vaiheessa saanut kiriä käyntiin vaan KuPS oli lähempänä siirtyä 3-0 -johtoon. Ottelun lopussa taululla oli lahtelaisittain murheelliset 2-0 -lukemat.

Maanoja; Tatar (’71 Multanen), Tanska, Kärkkäinen, Hauhia; Solovjov, Paananen, Tammilehto (’63 Bonilha), Hostikka; Shala (’46 Kuningas), Tuominen