Otteluraportti: HJK – FC Lahti

FC Lahti saalisti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa varsin komealla tavalla HJK:n vieraana, kun se kukisti isäntäjoukkueen lukemin 4-1. Lahden maaleista vastasivat Kalle Multanen, rangaistuspotkusta Jasse Tuominen, Aleksi Paananen ja Pyry Kärkkäinen. HJK:n ainokaisen iski Alfredo Morelos.

Ottelun alku oli vauhdikas ja peli aaltoili voimakkaasti. Pelinhallinta oli isännillä, mutta todellisia maalipaikkoja se ei kyennyt juuri luomaan. Lahti pyrki hyökkäämään vastaiskuista, mutta hyökkäysaihiot jäivät laihoiksi viimeisten ratkaisujen ollessa laaduttomia.

Pelin ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin vasta puolen tunnin kohdalla. Sebastian Sorsa vapautti oivalla pystysyötöllä Nikolai Alhon huippupaikkaan boksin sisälle. Alho otti pallon haltuun ja laukoi heti toisella kosketuksellaan. Alhon viidestä metristä lähtenyt laukaus pysähtyi kuitenkin Aleksandr Vasjutiniin, joka torjui pallon yli päätyrajasta.

Lahti siirtyi johtoon, kun peliä oli pelattu 36´ minuuttia. Lahti sai kulmapotkun kentän vasemmalta puolelta ja sitä asteli antamaan Duarte Tammilehto. Tammilehto pelasi kulman lyhyenä Sesaylle joka pelasi pallon takaisin hänelle. Tammilehto lähetti korkean keskityksen taka-alueelle ja se löysi Jani Tanskan. Tanska pukkasi pallon taaksepäin Mikko Hauhialle joka ryntäsi palloon vauhdilla. Pallo otti Hauhian reidestä kimmokkeen ja päätyi hieman onnekkaasti suoraan maalinedustalle vapaaksi unohdetulle Multaselle. Multanen otti pallon haltuunsa ja ujutti sen varmasti ohi Thomas Dähnen.

42´ minuutilla Mikko Kuningas pääsi laukomaan 16-rajan takaa terävästi, mutta Dähne onnistui tämän yrityksen torjumaan.

Minuutti tästä ja Lahdelle tuomittiin rangaistuspotku. Tuominen ohitti boksin sisällä taidokkaasti Lum Rexhepin. Rexhepi repi kuitenkin Tuomisen nurin, eikä erotuomarille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin puhaltaa tilanteesta rangaistuspotku. Tuominen asettui itse ampumaan rangaistuspotkua, eikä erehtynyt. Tuominen upotti pallon kylmänviileästi oikeaan alakulmaan jättäen Dähnen voimattomaksi.

Puoliajalle siirryttiin 0-2 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi Lahden kannalta murheellisesti. Tammilehto menetti pahassa paikassa pallon ja HJK:n Morelos pääsi karkaamaan läpiajoon. Morelos ei läpiajostaan erehtynyt, vaan sijoitti pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

51´ minuutin kohdalla Mikko Kuningas tarjoili upean keskityksen maalinedustalle Multaselle, joka pääsi puskemaan yllättävän vapaasti. Multasen pusku kuitenkin epäonnistui ja karkasi ohi maalin.

Tunnin pelin kohdalla Akseli Pelvas hätyytteli Lahden maalia, mutta Vasjutin venyi elintärkeään tuplatorjuntaan.

62´ minuutin kohdalla Lahti siirtyi upean vastahyökkäyksen jälkeen jo 3-1 johtoon. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Hostikalle, joka tarjoili namupassin vapaaksi unohdetulle Paanaselle. Tilanteessa Multanen teki hienosti tilaa juoksullaan ja antamalla pallon mennä jalkojensa välistä Paanaselle. Paananen ei tilanteessa hermoillut, vaan sijoitti pallon rauhallisesti vasempaan kulmaan.

67´ minuutilla Tammilehto antoi erinomaisen puolenvaihdon oikealta nousua tehneelle Hauhialle. Hauhia otti pallon haltuunsa ja kurvasi laukaisusektorille. Hauhian vasemman jalan laukaus oli terävä, mutta Dähne onnistui torjumaan pallon etunurkasta yli päätyrajan. Tästä seuranneesta kulmapotkusta Lahti iski jälleen ja siirtyi jo peräti 4-1 johtoon. Kulmapotku tarjoiltiin Tammilehdon toimesta maalinedustalle, jossa Multanen pääsi ensimmäisenä kokeilemaan maalintekoa. Multasen puskun Rexhepi onnistui blokkaamaan, mutta pallo päätyi tästä suoraan Kärkkäisen jalkoihin ja tämä onnistui tuikkaamaan pallon verkon perukoille.

68´ minuutilla Multanen teki tilaa Jussi Länsitalolle.

72´ minuutilla HJK oli kaventaa Mikael Forssellin toimesta. Morelos ja Sebastian Dahlström tarjoilivat Forsselille pallon 16-rajan taakse ja konkarihyökkääjä pyssytti pelivälineen ylähirteen.

78´ minuutilla Hostikka teki tilaa kentällä Pavel Osipoville.

HJK:n loppukiri jäi melko vaisuksi, eikä Lahdella ollut juuri hädän päivää pelatessaan kellosta aikaa pois.

88´ minuutilla Rafinha ajettiin kentältä ulos toisen keltaisen kortin saattelemana.

Samalla hetkellä Lahti suoritti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Kuningas teki tilaa Boris Tatarille.

Vielä lisäajalla Alho hölmöili ja talloi Tuomisen jalan päälle. Tämän seurauksena Alho lensi suihkuun suoralla punaisella kortilla.

Maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin pisteet matkasivat mastokaupunkiin.