Otteluraportti: FC Lahti – IFK Mariehamn

FC Lahti kärsi 0-2 -tappion IFK Mariehamnille kauden viimeisessä kotiottelussaan. IFK:n maaleista vastasivat Dever Orgill ja Jani Lyyski. Ottelu oli samalla viimeinen kotiottelu pitkäaikaisille Kuhnuripelaajille Jussi Länsitalolle ja Rafaelille. Ottelun lopussa nähtiin myös Kuhnuri-debyytti, kun Paavo Ahola sai ensiminuutit Veikkausliigassa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. IFK:n kolmas kulma tuotti tulosta jo yhdeksännellä minuutilla, kun Kuhnurit hävisivät pääpallon etutolpalla. Takatolpalla päivystänyt Orgill siirsi lopulta pallon helposti verkkoon ja IFK:n lähemmäksi mestaruutta.

Kuhnureiden vaarallisin paikka syntyi Rafaelille, kun FC Lahti sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Kuhnuri-ikonin tulinen veto kuitenkin kilpistyi saarelaispuolustukseen ja lopputuloksena oli tulokseton kulmapotku.

IFK loi kulmatilanteista ottelun aikana vaarallisia tilanteita ja ensimmäisen jakson lopussa IFK saikin toimitettua pallon kulmasta verkon perukoille. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, koska ottelun erotuomari Kalle Mäkinen oli nähnyt vierasjoukkueen rikkoneen. Näin ollen tauolle siirryttiin vieraiden 1-0 -taukojohdossa.

Myös toisella jaksolla IFK loi vaaratilanteita kulmista, joita saarelaisille siunaantuikin yhdeksän. Hieman ennen tunnin täyttymistä Aleksandr Vasjutin nollasi IFK:n Kristian Kojolan yrityksen paraatipelastuksella alakulmasta.

IFK kuitenkin kaunisteli johtoaan viisi minuuttia ennen loppua. Philip Sparrdal Mantillan aivan kulmalipulta antama vapaapotku kiersi Lahden maalin eteen ja IFK-kapteeni Jani Lyyski onnistui juuri ja juuri siirtämään pallon yli maaliviivan ruuhkatilanteen jälkeen.

Minuutti ennen loppua FC Lahti suoritti vaihdon, kun seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä Rafael hyvästeli Hiihtostadionin yleisön viimeisen kerran ja Kalle Multanen astui kentälle. Ottelun loppuun asti kestäneiden suosionosoitusten aikana Lahti sai myös toisen jakson parhaan paikkansa, kun Santeri Hostikka pääsi ampumaan vasemmalta. Hostikan vetokulma oli kuitenkin pieni ja kova veto meni suoraan IFK:n maalin sivuverkkoon. Näin ollen IFK Mariehamn nappasi arvokkaat kolme pistettä 2-0 -voitollaan.

FC Lahti päättää kautensa sunnuntaina Vaasassa Vaasan Palloseuraa vastaan.

Vasjutin; Länsitalo (’76 Ahola), Voutilainen, Kärkkäinen, Hauhia; Paananen, Tammilehto (’62 Kuningas), Osipov; Sadat (v), Rafael (’88 Multanen), Hostikka