Otteluraportti: FC Lahti – RoPS

FC Lahti koki kotikentällään karvaan 1-2 tappion Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Lahden ainokaisen viimeisteli Jussi Länsitalo. RoPS:n maalit merkittiin Robert Taylorin ja Mika Mäkitalon nimiin.

Kuhnurit aloittivat ottelun terävän oloisesti, mutta RoPS kaatoi kylmää vettä kotiyleisön niskaan jo parin minuutin jälkeen. RoPS pääsi syötönkatkoon Lahden kenttäpuolella ja käynnisti välittömästi vastahyökkäyksen. Hyökkäys puhkoi Lahden puolustuksen auki ja Taylor pääsi vapaasti laukomaan pallon lähietäisyydeltä ohi Santeri Pakkasen.

Lahti ei saanut peliään rullaamaan haluamallaan tavalla, vaan RoPS pystyi katkaisemaan orastavat vastahyökkäykset sangen tehokkaasti. Pallon alle vetäytynyttä vieraiden puolustusmuuria Lahti ei tuntunut saavan auki millään.

16´ minuutilla RoPS hyökkäsi vasenta laitaa pitkin ja pelasi maalinedustalle matalan keskityksen. Mika Mäkitalo pääsi ohjaamaan aivan lähietäisyydeltä, mutta Pakkanen venyi huikeaan jalkatorjuntaan ja pallo päätyi yli päätyrajasta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ransford Osei harhautteli boksissa ja laukoi Lahden pelaajan kautta pallon ylärimaan.

Maalintekopaikoilla ei ensimmäisen puoliajan loppupuolella juhlittu kummassakaan päässä. Peli oli RoPS:n kontrollissa isäntien pallonhallinnasta huolimatta.

Puoliajalle siirryttiin 0-1 tilanteessa.

Puoliajalla Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Jussi Länsitalo korvasi kentällä Eullerin.

Jos RoPS aloitti ensimmäisen puoliajan vahvasti, aloitti toisen puoliajan vahvasti Lahti. Toista puoliaikaa ei ehditty pelaamaan kuin parisen minuuttia, kun tasoitus onnistuttiin kyhäilemään. Pallo pelattiin ensin vasempaan laitaan Hassan Sesaylle, joka otti tyhjät pois kuljetuksellaan ja pelasi pallon kuljetuksensa päätteeksi viereen Hostikalle. Hostikka lähetti maalinedustalle matalahkon keskityksen, jota RoPS:n maalivahti Antonio Reguero lähti katkaisemaan. Reguero sai käsiään keskityksen väliin, mutta peliväline päätyi suoraan Länsitalon jalkaan ja tällä oli helppo työ siirtää pallo verkon perukoille.

50 ´ minuutilla Jani Tanska pääsi puskemaan Duarte Tammilehdon antamasta kulmapotkusta, mutta Reguero venyi huipputorjuntaan.

Tästä hetkeä myöhemmin Lahti kehitteli jälleen johto-osumaa. Ensin Lahti onnistui usean pelaajan upealla syöttökombinaatiolla sahaamaan vieraiden puolustuksen auki ja lopulta pallo pelattiin Länsitalon toimesta takaviistoon Hostikalle. Hostikka laukoi tulisesti, mutta Reguero onnistui tämän torjumaan. Paluupallo päätyi Rafaelille, jonka tälläyksen tielle onnistui jälleen Reguero venymään.

Lahden vahvan alun jälkeen peli hieman rauhoittui ja RoPS pääsi peliin paremmin mukaan. Muutamia kaukolaukauksia lukuun ottamatta rovaniemeläistenkin oli vaikea luoda kunnollisia maalipaikkoja.

Lahti haki toisen pelaajavaihtonsa 82´ minuutilla, kun Fareed Sadat korvasi kentällä Sesayn.

Kun peliä oli pelattu 85´ minuuttia RoPS siirtyi kuin varkain johtoon. Mäkitalon vasemmalta laidalta lähettämä keskitys painui suoraan takakulmaan ohi Pakkasen.

Lahti haki saman tien lisää hyökkäysvoimaa, kun Kalle Multanen korvasi kentällä Hostikan.

Lahti ei saanut kunnollista takaa-ajoa käyntiin, eikä maaleja enää pelissä nähty. Näin täysi pistepotti lähti RoPS:n matkaan.

Pakkanen; Sesay (82´ Sadat), Kärkkäinen, Tanska, Hauhia; Tammilehto (v), Paananen, Bonilha; Hostikka (85´ Multanen), Euller (46´ Länsitalo), Rafael