Otteluraportti: FC Lahti – HJK

FC Lahden matka Suomen Cupissa tyssäsi välieriin, kun se kärsi HJK:n käsittelyssä 0-3 tappion. HJK:n maaleista vastasivat Alfredo Morelos, Obed Malolo ja Atomu Tanaka.

Lahti aloitti pelin varsin vahvasti ja riisui HJK:n aktiivisella prässillään aseistaan. Ensimmäinen maalipaikka nähtiin 10´ minuutin jälkeen, kun Duarte Tammilehto riisti upeasti pelivälineen vastustajalta hyökkäysalueella. Tammilehto pelasi pallon välittömästi Tuomiselle, joka onnistui harhauttamaan Lum Rexhepin ulos tilanteesta. Tuominen pääsi boksin sisälle, mutta ajautui pienehköön kulmaan. Tuominen päätti kuljetuksensa laukaukseen, joka meni hieman takakulmasta ohi.

29´ minuutilla Lahti sai vapaapotkun noin 20-metristä. Sitä asettui antamaan Tammilehto, jonka laukaus meni vain puolisen metriä ohi Markus Uusitalon vartioimasta maalista.

HJK:n ensimmäinen maali näki päivänvalonsa minuutilla. Maali oli Morelosin käsialaa. Morelos pääsi laukomaan boksin sisältä, eikä Maanoja onnistunut laukausta vangitsemaan ja pallo lirui yli maaliviivan.

Takaisku tuntui lannistaneen lahtelaiset, eikä takaa-ajo oikein saanut tuulta alleen. Lähempänä maalia oli HJK, mutta Maanoja ja lahtelaispuolustus onnistuivat tilanteet selvittämään.

Juuri ennen puoliaikaa Jussi Länsitalolle avautui tilaa edetä aina 16-rajalle asti. Länsitalo päätti kuljetuksena laukaukseen, mutta se meni HJK-puolustajan jalan kautta yli päätyrajan.

Puoliajalle siirryttiin 0-1 tilanteessa.

Puoliajalla Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Fareed Sadat korvasi kentällä Kalle Multasen.

Toinen puoliaika alkoi varovaisesti, eikä maalipaikoilla juhlittu.

Tunnin pelin jälkeen Mikko Kuningas korvasi kentällä Länsitalon.

Hetkeä myöhemmin helähti Maanojan selän takana toistamiseen. Malolo pääsi kuljettamaan luvattoman helposti pallon Lahden boksin sisään. Malolon ensimmäisen laukauksen Maanoja onnistui torjumaan upeasti, mutta pienen maalinedustahässäkän jälkeen Malolo onnistui pussittamaan pelivälineen verkon perukoille.

67´ minuutilla Lahti haki kentälle lisää hyökkäysvoimaa, kun Euller juoksi Boris Tatarin tilalle.

76´ minuutilla Lahdella oli mahdollisuus tulla takaisin peliin. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Pyry Kärkkäiselle, joka laukoi volleysta upeasti tolppaan. Tolpasta pallo kimposi suoraan Kuninkaalle, jolla oli tyhjä maali edessään. Kuninkaan laukaus suuntautui kuitenkin väärään suuntaan ja päätyi suoraan maaliltaan ulkona olleen Uusitalon syliin.

79´ HJK iski viimeisen naulan Lahden arkkuun, kun Tanaka laukoi pallon maaliin vastahyökkäyksen päätteeksi.

Vielä pelin viime hetkillä Maanoja onnistui torjumaan Nnamdi Oduamadin läpiajon.

Enempää osumia ei pelissä nähty ja näin HJK jatkaa matkaansa Suomen Cupin finaaliin, jossa se saa vastaansa SJK:n.