placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – PK-35

FC Lahti kaatoi varsin viihdyttävän ottelun jälkeen PK-35:n 2-1 lukemin. Lahtelaisten maaleista vastasivat Pyry Kärkkäinen ja rangaistuspotkusta Jasse Tuominen. PK:n maalin viimeisteli Njazi Kuqi.

Vierasjoukkue tuli otteluun isäntiä vahvemmin ja otti pelin hallintaansa. Viiden minuutin pelin jälkeen PK olikin jo siirtyä johtoon, kun Kuqi taiteili oikeassa laidassa itsensä ohi Pyry Kärkkäisen ja tuikkasi pallon luukulle. Pallo otti yllättävän lentoradan ja kilahti lopulta ylärimaan.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin selvästi vieraiden hallinnassa, mutta ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue 11´ minuutin jälkeen. Lahti sai kulmapotkun kentän oikealta laidalta ja sitä asteli antamaan Mikko Kuningas. Kuningas pelasi pallon etualueelle Santeri Hostikalle, joka sai jatkettua pallon taka-alueelle Kärkkäiselle. Kärkkäinen ei paikastaan erehtynyt, vaan toimitti pallon kylmänviileästi ohi Daniel Kollarin.

Lahden johtomaali vapautti joukkueen pelaamista ja se rupesi saamaan pelin juonesta paremmin kiinni. 16´ minuutilla Lahti sai omalta puolustusalueeltaan vapaapotkun ja se pelattiin nopeasti. Pallo toimitettiin vasempaan laitaan Tuomiselle, joka purjehti pelivälineen kanssa aina päätyrajan tuntumaan asti. Tuominen syötti pallon takaviistoon ja se löysi parin PK:n pelaajan kautta tiensä Ivan Solovjeville. Solovjev pääsi laukomaan aivan vapaasti noin kymmenestä metristä, mutta hänen kärkkärillä lähtenyt laukaus karkasi taivaan tuuliin.

24´ minuutilla Lahti oli jälleen iskeä kulmapotkusta. Kuninkaan oikealta puolelta antama kulmapotku oli mennä suoraan maaliin, mutta PK:n pelaaja sai hipaistua palloa ja peliä jatkettiin uudella kulmapotkulla.

Puolen tunnin kohdalla Aleksi Paananen väläytteli erinomaista potkutekniikkaansa. Hostikka päätti 16-rajalla suorittamansa peippailut syöttöön Paanaselle, joka tykitti vastapalloon kovan maanuoliaisen. Laukaus osui ensin tolppaan ja kimposi siitä heittäytyneen Kollarin selän kautta yli päätyrajasta kotiyleisön huokaillessa tapahtunutta.

33´ minuutilla Duarte Tammilehto lähetti omalta kenttäpuoliskolta tarkan ristipallon pystyyn kirmanneelle Mikko Hauhialle. Hauhian rinnalla suorittama haltuun otto oli loistava ja Hauhia ryntäsi ohi Altim Ademaj´sta. Hauhia päätti suorituksensa tuliseen laukaukseen, joka kuitenkin suuntautui liiaksi päin Kollaria. Kollar sai hanskansa laukauksen tielle ja piti vierasjoukkueen pelissä mukana.

39´ minuutilla Lahti sai rangaistuspotkun. Tilanne käynnistyi Konsta Rasimuksen huolimattomasta syötöstä, jonka Kuningas onnistui katkaisemaan keskialueella. Kuningas pelasi pallon Solovjeville, joka ajautui 16-rajan oikealle puolelle. Solovjev onnistui antamaan maalinedustalle matalan keskityksen ja se löysi Tuomisen. Tuominen kuitenkin kaatui sotkeuduttuaan maahan liukuneen Kim Raimin jalkoihin. Tuominen asettui itse ampumaan hankkimaansa rangaistuspotkua ja upotti sen näyttävästi oikeaan kulmaan Kollarin aavistaessa päinvastaiseen suuntaan.

Ensimmäiselle puoliajalle siirryttiin Lahden 2-0 johdossa.

Jos ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkueen pelaaminen oli näyttänyt ajoittain saamattomalta, toiselle puoliajalle kirmasi aivan eri näköinen joukkue.

PK-35 oli erittäin vahvalla ilmeellä liikenteessä ja kavennus syntyikin jo 55´ minuutilla vastahyökkäyksen päätteeksi. Aleksi Ristola sai pallon keskialueella ja pienen kuljetuksen jälkeen pelasi sen pitkin vasenta laitaa Lucas Kaufmannille. Kauffman lähetti keskityksen, mutta se painui hieman liian korkeana taka-alueelle. Pallo pysyi kuitenkin vierailijoilla ja Masar Ömer pääsi kääntämään maalinedustalle, jossa Kuqi päivysti tarkkaavaisena. Kuqilla oli helppo työ ohjata pallo maaliin aivan maalin lähietäisyydeltä.

PK:n kavennusmaali antoi peliin uuden vivahteen. PK alkoi hakemaan tasoitusosumaa hirveällä vimmalla ja Lahti ajautui valumaan liiaksi omalle kenttäpuoliskolleen.

Lahden ensimmäinen pelaajavaihto nähtiin 68´ minuutilla, kun pienen vamman takia Kärkkäinen joutui jättämään kentän. Hänen paikkansa kentällä otti Boris Tatar.

75´ minuutilla pirteästi pelannut Hostikka teki tilaa Jussi Länsitalolle.

81´ minuutilla Kuninkaalle avautui tilaisuus naulata viimeinen naula PK:n arkkuun, kun hän pääsi Tuomisen syötön jälkeen laukomaan 16-rajalta. Kuninkaan laukaus painui kuitenkin piirun verran ohi vasemmalta puolelta.

Hetkeä myöhemmin Kuningas teki tilaa Fareed Sadatille.

85´ minuutilla Paanaselle avautui loistava laukaisupaikka, kun Tuominen teki loistavan esityön ja tarjoili pallon noin 18 metriin. Paananen asetteli hetken ja latasi huikean laukauksen, mutta Kollar venyi huippupelastukseen ja torjui sen yli päätyrajasta.

88´ minuutilla Ristola oli päästä läpiajoon vasemmalta laidalta, mutta Mujusen oikea-aikainen vastaantulo pysäytti nämä aikeet.

Hetkeä myöhemmin Kuqi murtautui puolittaiseen läpiajoon, mutta Hauhia sai häirittyä Kuqia tilanteessa hieman. Kuqi pääsi kuitenkin laukomaan, mutta maaliltaan ulostullut Mujunen onnistui sen blokkaamaan. Irtopallo päätyi suoraan Ristolalle, jonka laukauksen onnistui uhrautuvasti pelannut Jani Tanska peittämään.

Lisäajalla PK sai vapaapotkun puolen kentän tuntumasta ja se pelattiin Lahden boksin sisään. Maalinedustalla oli hirveä mylläkkä ja pallo ajautui pariin otteeseen aivan maaliviivan tuntumaan, mutta Mujunen onnistui ottamaan kaksi todellista paraatitorjuntaa.

PK ei onnistunut peliä tasoihin iskemään ja näin arvokas pistepotti jäi mastojen juurelle.