placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – KuPS

FC Lahti ja Kuopion Palloseura päätyivät 2-2 -tasapeliin Mukkulan kuplassa pelatussa joulunalusottelussa. Molemmilla joukkueilla oli mukana useita junioreita ja testipelaajia, eikä kentällä liiemmin nähty hienouksia. Kuhnureiden maaleista vastasivat Fareed Sadat ja Jasse Tuominen. Vierailijoiden maalit iskivät Ilmari Niskanen ja Urho Nissilä.

Ottelu alkoi Lahden hallinnalla ja Mikko Kuningas olikin yllättää heti alussa KuPS-vahti Miika Töyrään Fareed Sadatin hyvästä keskityksestä. Töyräs kuitenkin torjui Kuninkaan laukauksen kulmaksi. Ottelua oli takana alle vartti, kun Sadat karkasi kuopiolaisilta aivan paitsion rajamailta yksin läpi. Nuorukainen ei erehtynyt, vaan sijoitti Lahden 1-0 -johtoon.

Viisi minuuttia edellisestä Jasse Tuominen sai pallon vasemmalla laidalla. Hän leikkasi terävästi keskelle ja sai jalkansa vapaaksi. Painava veto suuntautui suoraan KuPS-maalin yläkulmaan ja siirsi kotijoukkueen jo 2-0 -johtoon.

Maalien jälkeen keltamusta vierasjoukkue sai otetta ja hyökkäsi vaarallisesti Lahden vasenta laitaa vastaan. Sharp Räsänen ja Solomon Duah pitivät Tuomisen ja hyvin pelanneen Joachim Böckermanin kiireisinä. KuPS ei saanut painostuksesta huolimatta luotua kunnollisia maalipaikkoja.

Hieman ennen ensimmäisen jakson loppua Jasse Tuominen näytti jälleen henkilökohtaista osaamistaan, kun hän pääsi haastamaan Räsästä. Onnistuneen haaston jälkeen Tuominen pelasi pallon voimalla aivan maalin eteen. Loorents Hertsi liukui palloon, mutta kuopiolaisten puolustus siivosi sen maaliviivalta. Ja vain hetkeä myöhemmin Kalle Taimi vapautti komealla pystysyötöllään Sadatin toistamiseen yksin läpi. Tällä kertaa Töyräs tuli onnistuneesti vastaan ja siivosi tilanteen ja piti lukemat taululla tiukkana.

Toiselle jaksolle Palloseura tuli uudella vaihteella ja saikin luotua heti alkuun kaksi maalipaikkaa. Ensin Ilmari Nissinen nosti pallon Lahden puolustuslinjan yli itselleen ja siirsi pallon voimalla maaliin kaventaen tilanteen. Minuuttia myöhemmin Anselmi Nurmela joutui kaatamaan rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Urho Nissilä laittoi pallon varmasti maaliin ja tasoitti tilanteen.

KuPS painosti vahvastu ottelun loppuun asti, mutta ei saanut luotua kunnollisia paikkoja Santeri Pakkasen liimaamaa Urho Nissilän vetoa lukuun ottamatta. Lahti yritti iskeä nopeilla vastaiskuilla, mutta kuopiolaiset pääsivät helppoihin katkoihin liian usein. Näin ollen loppulukemiksi jäi sopuisa 2-2.