Otteluraportti: VPS – FC Lahti

FC Lahti päätti kautensa 1-0 vierasvoittoon Vaasan Palloseurasta. Ottelun ainoa maali merkittiin VPS:n omaksi maaliksi. Lahden lopullinen sijoitus kaudella 2016 on kahdeksas.

Pelin ensimmäinen maalipaikka nähtiin yhdeksännellä minuutilla, kun Mikko Hauhia keskitti vasemmalta laidalta. Keskitys löysi maalinedustalta vapaaksi unohdetun Pavel Osipovin, mutta hänen puskunsa jäi vaisuksi ja suuntautui päin Evgeny Kobozevia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin tapahtui toisella puolella kenttää. Jesper Engström keskitti vasemmalta laidalta ja keskitys päätyi lopulta aivan toiselle laidalle Nikko Boxallille. Boxallin ensimmäinen laukaus blokattiin lahtelaispuolustuksen toimesta, mutta tilanne jatkui. Boxall pelattiin lopulta boksin sisään uuteen laukaisupaikkaan, mutta Aleksandr Vasjutin peitti erinomaisella vastaantulollaan Boxallin laukauksen.

Peli eteni tasaisissa merkeissä eteenpäin. 26´ minuutilla Lahdelle aukeni oiva tilaisuus maalintekoon, kun Hauhian keskitys löysi maalinedustalta Jussi Länsitalon päänupin. Länsitalon pusku oli oikeaoppinen, mutta hyvin sijoittunut Kobozev onnistui t orjumaan puskun.

39´ minuutilla aktiivisesti hyökkäyksiä mukana häärinyt Hauhia pääsi itse kokeilemaan laukaustaan. 16-rajalta lähtenyt Hauhian laukaus muutti suuntaa VPS-puolustajasta ja meni vain hieman oikealta puolelta maalin ohi.

Lahdelle sattui paha pallonmenetys keskialueella ja VPS kontrasi välittömästi hyökkäykseen Joonas Vahteran johdolla. Vahtera kuljetti palloa hetken aikaa ja lähetti sen jälkeen murtavan syötön Lahden puolustuslinjan väliin hakien Jerry Voutilaista. Vasjutin luki kuitenkin tilanteen maaliltaan hyvin ja esti vastaantulollaan vaasalaisten maalintekoaikeet.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta viitisen minuuttia, kun Steven Morrisseylle avautui tilaisuus maalintekoon. Morrisseyn terävä laukaus painui kuitenkin sivuverkkoon.

56´ minuutilla Länsitalo teki tilaa Paavo Aholalle ja pari minuuttia myöhemmin Rafael vaihdettiin Duarte Tammilehtoon.

66´ minuutilla Osipovin tarkka keskitys löysi boksin sisältä Hostikan. Hostikan nikkaus meni kuitenkin hieman yli maalin.

70´ minuutilla ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon. Lahti hyökkäsi hienosti vasenta laitaa pitkin ja pallo pelattiin lopulta Hostikalle. Hostikka puikkelehti vaasalaispuolustuksen keskellä ja lähti leikkaamaan keskelle. Hostikka laukoi ja pallo oli suuntautumassa kohti takakulmaa. Engström oli kuitenkin laukauksen tiellä ja hänen epäonnekseen pallo kimposi vatsasta omaan maaliin.

78´ minuutilla VPS sai kyhäiltyä mainion tilanteen, jonka päätteeksi Andre Clennon pussitti pallon maaliin. Linjatuomarin lippu oli kuitenkin pystyssä ja näin ollen tilanne vihellettiin paitsioksi.

VPS ei saanut mitään mittavaa kiriä aikaiseksi, vaan Lahti pelasi johtoasemassa kypsästi. Vielä 90´ minuutilla Mikko Kuninkaalle avautui Aholan keskityksestä mainio tilaisuus maalintekoon, mutta Kuninkaan tykitys painui yli maalin.

Lisäajalla Kalle Multanen kirmasi kentälle Hostikan tilalle pelin viimeisiksi hetkiksi.

Maaleja ottelussa ei enää nähty ja näin kolme pistettä lähti Lahden matkaan.

Vasjutin; Hauhia, Kärkkäinen, Voutilainen, Länsitalo (v) (56´ Ahola); Paananen, Kuningas, Hostikka (90´ Multanen), Osipov; Rafael (58´ Tammilehto), Sadat