Otteluraportti: FC Lahti – Honka

Ottelun alku oli varovaista tunnustelua, eikä kumpikaan joukkue päässyt maalipaikoille. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Lahti onnistui. Hassan Sesay, Mikko Kuningas ja Santeri Hostikka onnistuivat vasemmalla laidalla syöttökuviossaan ja tarkka keskitys löysi Fareed Sadatin pään takatolpalta. Sadat pudotti pallon keskelle, josta syntymäpäiväsankari Joona Tapani viimeisteli Kuhnuriuransa ensimmäisen maalinsa.

Maalin jälkeen Honka sisuuntui ja onnistuikin hieman ennen taukoa. Robert Ivanov lähetti pitkän juoksupallon FC Lahden toppariparin selustaan ja Pyry Kärkkäinen pelasi tilanteen hieman lepsusti. Kasperi Liikonen nappasi pallon ja karkasi yksin läpi. Liikonen iski pallon varmasti ohi Santeri Pakkasen ja tasoitti tilanteen. Lisäajalla Honka oli vielä siirtyä johtoon, kun Tommi Saarinen pääsi puskemaan vapaasti aivan lähietäisyydeltä. Pakkanen kuitenkin liimasi pallon varmasti ja näin ollen tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toiselle jaksolle FC Lahti vaihtoi puolet pelaajistaan ja kapteeninnauhaa kantanut Pyry Kärkkäinen siirtyi keskikentän pohjalle. FC Lahti onnistui prässipelissään hyvin, eikä Honka päässyt avaamaan peliä helposti.

Hieman tunnin pelin jälkeen Fareed Sadat sai pallon rangaistusalueella ja pääsi kääntymään taitavasti. Nuoren hyökkääjän terävä veto kuitenkin napsahti pystytolppaan.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti onnistui jälleen. Irfan Sadik päästi ovelasti läpi Loorents Hertsin syötön ja debyyttiään Kuhnureissa pelannut Pavel Nazimov pääsi vapaasti ampumaan pilkun kohdilta FC Lahden johtoon.

Loppua kohden Honka nosti hyökkäystään. Lahti oli vaikeuksissa etenkin erikoistilanteissa. Kasperi Liikosella oli paikka iskeä ottelu tasoihin, mutta hänen puskunsa livahti ohi maalin. Kertaalleen pallo löysi myös kulman jälkeen Kuhnureitten maaliviivalle, mutta Loorents Hertsi siivosi pallon rauhallisesti väljemmille vesille ja näin ollen Lahti nappasi kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 2-1.

Ottelun jälkeen Pyry Kärkkäinen kertoi, että pelissä oli vielä paljon parantamista. Monelle nuorelle ja uudelle pelaajalle peli oli ensimmäinen yhdessä, joten yhteispelissä oli vielä hieman hakemista. Kärkkäinen ei myöskään ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä.

– Se oli kauden ensimmäinen peli, joten se oli vielä hakemista. Oma kuntoni on kohdallaan. Oli tärkeää saada hyvä peli alle ennen Suomen Cupin alkua, vaikka paljon jäi vielä parantamista. Hongalla on hyvä joukkue, Kärkkäinen jakoi kiitosta myös vastustajalle.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli Kärkkäisen kanssa samoilla linjoilla vastustajan kovuudesta. Korkeakunnas oli tyytyväinen voittoon, mutta löysi paljon parannettavaa. Kuhnuriluotsi oli myös tyytyväinen nuorten pelaajien otteisiin. Etenkin Paavo Voutilainen keräsi kehuja.

– Voitto on aina voitto ja Honka on laadukas vastustaja. Meillä oli teemana prässipelaaminen ja pelinavaus. Etenkin prässipeli parani toisella jaksolla. Lopussa kuitenkin valuimme liikaa ja pelien loput pitää tulevaisuudessa hoitaa fiksummin. Paavo Voutilainen jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. Työnteko jatkuu ja katselemme nauhoja ja otamme oppia tästä pelistä tulevaan, Korkeakunnas kertoi.