vko.10 // 6.3.2017

​FC Lahti lopetti Suomen Cupin voitolla

​FC Lahti lopetti Suomen Cupin voitolla

FC Lahti kaatoi JJK:n Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Mukkulan kuplassa lukemin 3-2. FC Lahden maaleista vastasivat Pavel Nazimov, Fareed Sadat ja virallisen debyyttinsä Lahti-paidassa tehnyt Hendrik Helmke. JJK:n kavennukset merkittiin Toni Tahvanaiselle ja Matti Lähitielle.

FC Lahti sai jobinpostia jo ennen ottelun alkua, sillä teräsmies Mikko Hauhia joutui jäämään sivuun ottelusta. Hauhian tilalle nousi tuore sopimuspelaaja Drilon Shala, joka pelasikin hyvän ottelun laitapuolustajana. Kapteenin nauhaa kantoi puolestaan Aleksi Paananen.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin ja prässäsi vierailijoiden tilan pois mallikkaasti. Lukuisten pallonriistojen kautta Lahti sai luotua puolittaisia maalipaikkoja, joista paras siunaantui Hendrik Helmkelle. Keskikenttämiehen tulinen veto kuitenkin suuntautui päin Jere Pyhärantaa.

Ottelua oli takana noin 20 minuuttia, kun Lahti iski. Pavel Nazimov leikkasi vasemmalta keskelle ja ampui pallon tarkasti JJK-maalin takakulmaan. Näin ollen kotijoukkue siirtyi aikaiseen 1-0 -johtoon.

Heti perään JJK sai yhden harvoista paikoistaan ottelussa. Pallo ajautui Toni Tahvanaiselle, joka ampui kovan vedon rangaistusalueen rajalta. Aleksandr Vasjutin venyi kuitenkin komeaan haamutorjuntaan ja seuranneesta kulmapotkusta mustapaidat siivosivat pallon helposti väljemmille vesille.

Puolen tunnin kohdalla Lahden prässi toimi jälleen. Pallonriiston jälkeen Mikko Kuningas ja Loorents Hertsi pelasivat pallon kauniisti yli JJK:n puolustuksen ja Fareed Sadat laukoi sydämensä kyllyydestä suoraan ilmasta pallon taidokkaasti verkkoon ja lukemat taululla olivat 2-0.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin nähtiin vielä komeampi osuma, kun Hendrik Helmke tykitti pallon pienestä kulmasta ohi Pyhärannan ja siirsi Lahden jo 3-0 -johtoon. JJK kuitenkin kavensi heti perään vastahyökkäyksestä, kun sähäkkä Mikko Manninen pääsi syöttämään Hassan Sesayn edestä keskelle. Paavo Voutilainen ei aivan saanut katkaistua syöttöä katkaistuksi ja Toni Tahvanaisella oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Tauolle lähdettiin näin ollen Lahden 3-1 -johdossa.

Toinen jakso ei maalipaikkoja juuri tarjonnut. Kotijoukkueen paras paikka tuli Igor Jovanovićille, kun Pavel Nazimov syötti keskelle. Topparina pelanneen Jovanovićin laukaus kuitenkin epäonnistui ja JJK säästyi takaiskulta.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua JJK kavensi, kun Tommi Kari antoi vapaapotkun maalille. Korkeimmalle maalinedustan ruuhkassa nousi Matti Lähitie, joka siirsi pallon maaliin. Kavennuksen jälkeen JJK yritti saada kirivaihteen päälle, mutta Lahti puolusti tiiviisti, eikä vierailija päässyt maalipaikoille. Näin ollen Lahti nappasi kolme pistettä ja nousi ohi JJK:n Suomen Cupin E-lohkossa. Voitto ei kuitenkaan riitä jatkopaikkaan ja näin ollen Suomen Cup on Lahden osalta tänä vuonna taputeltu.

Ottelun jälkeen Brasiliasta palannut päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon. Hän kuitenkin suomi omiaan siitä, että keskittyminen herpaantui toisella jaksolla. Hän ei myöskään ollut tyytyväinen siihen, että Lahti päästi erikoistilannemaalin.

- Ensimmäinen 45-minuuttinen oli meiltä hyvää peliä. Peli tuntui kenties liian helpolta, joten keskittyminen herpaantui ja päästimme vastustajan uudestaan mukaan. Meidän aktiivisuus laski, eikä prässipeli pysynyt kasassa. Lisäksi päästimme turhan erikoistilannemaalin. Jos johdamme ottelua 3-0, niin emme voi lopettaa pelaamista näin, Korkeakunnas piiskasi omiaan.

Komean maalin viimeistellyt ja lähes täyden ottelun urakoinut Fareed Sadat puolestaan oli tyytyväinen omiin otteisiinsa. Maali oli hänelle iso, sillä häntä oli seuraamassa myös poikamaajoukkueen valmentajisto.

- Ensimmäinen jakso oli minulta hyvää peliä. Maali oli tärkeä, sillä maajoukkueen valmentajat olivat tarkkailemassa ja olin edellisen maajoukkuekutsun aikana loukkaantuneena. Nyt sain annettua näyttöjä. Toisella jaksolla ensimmäinen kymmenminuuttinen oli vielä hyvää, mutta sen jälkeen meno vaikeutui. Lisäksi nilkassani oli pientä kipua, tyytyväinen Sadat kommentoi ottelun jälkeen nilkka vahvasti teipattuna.

FC Lahti:
Nazimov, Sadat, Helmke

Vasjutin; Shala (74' Malen), Jovanović (v), Voutilainen, Sesay; Paananen, Helmke, Kuningas (v); Hertsi, Sadat (90' Sadik), Nazimov (87' Kekkonen)

- Tommi Leirilaakso