vko.20 // 17.5.2017

​Reippaan 50 vuoden takaiset mestarit palkitaan perjantaina

​Reippaan 50 vuoden takaiset mestarit palkitaan perjantaina

Ylärivi, vasemmalta oikealle: Lääkäri Juha Helle, joukkeenjohtajaja liikennöitsijä Arto ”Dallapee” Säiläkari, Mikko Kautonen, Martti Piiparinen, Kari Lehtolainen, Pekka Patrikainen, Topi Aalto, Matti Himanen, huoltaja Heikki Helenius, Jaakko Marttila, Päävalmentaja Martti Kosma, Keskirivi, vasemmalta oikealle: Puheenjohtaja, Martti Mikkonen, Pekka Peltoniemi, Urho Partanen, Jarmo Flink, Martti Hyvärinen, Turo Flink, Alhaalla, vasemmalta oikealle: Pekka Kosonen, Timo Kautonen, Göran Enckelman, Seppo Patrikainen,Risto Remes, Jaakko Marttinen, Matti Haahti. kuvasta puuttuu Ismo Niskakoski.

Lahden Reippaan pelaajien 50 vuoden odotus päättyy tulevana perjantaina, kun kaikki mestarijoukkueen jäsenet saavat KuPS-kotiottelun yhteydessä ansaitsemansa kultamitalit viimein kaulaansa.

Reippaan voitettua SM-kultaa vuonna 1967, jaettiin mestarijoukkueelle vain 12 mitalia. Yksi jäi tuolloin seuran haltuun ja 11 muuta mitalia jaettiin eniten sarjaotteluita pelanneiden kesken. Nyt 50 vuotta myöhemmin Suomen Palloliitto jakaa puuttuvat mitalit voittajajoukkueen pelaajille ensi perjantaina pelattavan FC Lahti - KuPS -ottelun yhteydessä.

- Kun Suomi täytti 50 vuotta, Lahteen tuli mestaruus. Nyt Suomi täyttää 100 vuotta, niin eiköhän se olisi taas mestaruuden paikka! kertovat mestaripelaajat Pekka Kosonen sekä Topi Aalto FC Lahti-KuPS -ottelun käsiohjelmassa yhteen ääneen.

Palloliitosta kultamitaleja jakamaan saapuu puheenjohtaja Pertti Alaja.

Lahden Reippaan mestarijoukkueen pelaajat ovat olleet suuressa roolissa myös Suomen A-maajoukkueessa. Yhteensä joukkueen jäsenet ovat pelanneet 147 maaottelua, jotka ovat jakaantuneet kymmenelle pelaajalle.

Lue Kososen sekä Aallon haastattelut ensi perjantain kotiottelun käsiohjelmasta!