Otteluraportti: FC Lahden pitkä tappioton putki päätökseen

FC Lahti sai ottelun alkuun jobinpostia, sillä harjoituksissa nilkkansa satuttanut Aleksandr Vasjutin ei pystynytkään aloittamaan ottelua, vaan hänen tilalleen tolppien väliin asteli Miikka Mujunen.

Mujunen joutuikin olemaan varpaillaan kymmenen minuutin jälkeen. Billy Ions lähetti boksiin keskityksen, jonka Aristote Mboma liukui tolppaan. Kyseessä oli melkoinen pistohyökkäys SJK:lta, sillä FC Lahti oli hyvin pelin päällä heti alusta alkaen.

Tovin jälkeen Santeri Hostikka lähetti tulisen tykin kohti takakulmaa. Mihkel Aksalu venyi kuitenkin loistotorjuntaan. FC Lahti pystyi pitämään paineen SJK:n kenttäpäädyssä, eikä kotijoukkue päässyt pelaamaan lainkaan omaa peliään.

Steniolle, Marko Simonovskille, Santeri Hostikalle ja Aleksi Paanasella oli kaikilla omat tilaisuutensa maalintekoon, mutta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla FC Lahti jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Kuhnurit pitivät palloa ja saivat paineen SJK:n kenttäpäätyyn, mutta vaaralliset tilanteet olivat kortilla.

SJK:n vaarallisin pelaaja ottelussa oli Billy Ions, jonka päin suuntautuneen laukauksen Mujunen torjui yli maalin. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Dani Hatakka puski takatolpalta isännät yllättäen 1-0 johtoon. Pelikello näytti 64. minuuttia.

FC Lahti nosti takaiskun jälkeen hyökkäystään riskillä, mikä tietysti antoi SJK:lle sauman vastaiskuihin. Ions karkasi kertaalleen läpiajoon, mutta Mujunen torjui hyvin.

Kuhnurit olivat aktiivisia, hakivat paikkaa ja tekivät töitä, mutta todellisiin maalipaikkoihin se ei päässyt. FC Lahti lähetti lukemattomia boksiin keskityspalloja, jotka SJK:n puolustus putsasi hyvin pois vaara-alueelta.

Aivan ottelun lopussa Igor Jovanovic nousi korkeimmalle Mikko Kuninkaan keskitykseen, mutta pusku meni vain aavistuksen ohi maalista.

Näin FC Lahden tappioton putki jäi 15 ottelun mittaiseksi, joka on reilusti seurahistorian pisin. Mutta kuten se sanontakin menee – kaikki putket päättyvät aikanaan.

– Olimme kuskin paikalla suuren osan pelistä ja olimme yritteliäs vierasjoukkue. Mielestäni pelistä olisi ollut jotain kotiintuomisiakin, mutta emme saaneet SJK:n matalaa prässiä purettua riittävästi. Viimeiset ratkaisut eivät myöskään olleet tänään riittävän laadukkaita, päävalmentaja Toni Korkeakunnas harmitteli.

– Päällimmäisenä mielessä on harmitus, mutta välillä se menee näin. Ei tässä päätä laiteta puskaan, haimme loppuun saakka tasoitusta ja koko joukkue taisteli hyvin. Hävisimme yhden taistelun, mutta sota jatkuu. Vielä on kymmenen peliä jäljellä. Nyt nuolemme haavat, analysoimme tämän pelin ja menemme kohti seuraavaa, ”Toke” jatkoi.

SJK – FC Lahti 1-0 (0-0)
64. Dani Hatakka 1-0

FC Lahti: Mujunen; Hauhia, Jovanovic, Kärkkäinen, Sesay (79. Taimi); Hertsi (46. Kuningas), Paananen, Helmke, Hostikka; Stenio (79. Sadat), Simonovski