Katsaus: Kuhnurit maajoukkuetauolla

Paavo Voutilainen pelasi Suomen U19-poikien mukana EM-esiturnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella. Suomi kohtasi Portugalin, Belgian ja Hollannin, jotka kaikki kuuluvat Euroopan ykköskorin maihin. Voutilainen pelasi täyden pelin Portugalia vastaan, mutta Suomi hävisi 0-3. Turnauksen päätöspelissä Suomi ja Voutilainen sai tuta Hollannin pelitaidon, kun oranssipaidat höykyttivät Minihuuhkajia rumasti 9-0. Voutilainen pelasi ottelussa 55. minuuttia. Belgiaa (0-2 tappio) vastaan Voutilainen huilasi. Viime vuoden EM-mestari (U17) ja EM-hopeamitalisti (U19) Portugali voitti lopulta turnauksen.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue eli tuttavallisemmin Pikkuhuuhkajat aloitti EM-karsintataipaleensa 5. syyskuuta Lahden Stadionilla Färsaaria vastaan. Santeri Hostikka pelasi koko pelin vasemmalla laidalla, mutta Suomi jäi harmittavaan 1-1 tasapeliin jalkapallokääpiötä vastaan. Mikko Kuningas istui koko ottelun vaihtopenkillä.

Kuhnurien hyökkääjä Henri Anier puolestaan edusti Viron maajoukkueita MM-karsintaotteluissa Kreikkaa ja Kyprosta vastaan. Anier vaihdettiin 90. minuutilla kentältä Kreikan vieraana maalittomaan tasapeliin päättyneessä kamppailussa. Kyprosta vastaan Anier pelasi 82. minuuttia ja sai varoituksen, kun Viro nappasi 1-0 voiton.

Tänään torstaina nelikko laittaa jälleen FC Lahden mustapaidan päällensä ja matkustaa JJK:n vieraaksi.