Otteluraportti: FC Lahti ja RoPS jakoivat pisteet

Ensimmäinen lahtelaistilanne nähtiin jo viiden minuutin jälkeen. Henri Anier pyöräytti itsensä näppärästi vapaaksi boksissa, mutta virolaishyökkääjä ei tainnut edes ymmärtää miten paljon hänellä oli tilaa, sillä laukaus lähti hätäisesti ohi etukulmasta.

Pallo pysyi visusti RoPSin kenttäpuoliskolla, eivätkä vieraat saaneet pelin rytmistä millään kiinni Lahden painettua lisää kaasua. Hendrik Helmke löysi vartin jälkeen loistavalla tsipillä boksista Loorents Hertsin, joka ei aivan yltänyt syöttöön ja karannut maalintekoon.

Marko Simonovski sen sijaan pääsi puskemaan täysin vapaasti Helmken lähettämään kulmapotkuun, mutta tolppamies putsasi pallon maaliviivalta. Tovia myöhemmin Antonio Reguero torjui hyvin Santeri Hostikan rangaistusalueen kaarelta lähteneen laukauksen.

Puoliajan edetessä myös RoPS pääsi paremmin mukaan kyytiin, mutta ensimmäiset maalipaikat sinipaidat saivat vain hetkeä ennen taukovihellystä. Miikka Mujunen joutui kertaalleen venyttämään oikein kunnolla Juho Hyvärisen lähettämän laukauksen tielle. RoPS sai vielä tukun erikoistilanteita perään, mutta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

FC Lahti loi toisen puoliajan alkuun maalipaikkoja liukuhihnalta. Ensin Simonvoski puski Helmken ampuman vapaapotkun vain aavistuksen ohi takakulmasta. Heti perään Helmke pelasi Anierin läpiajoon, mutta jollain ilveellä virolainen tykitti suoraan päin Regueroa.

Enää seuraavaa tilannetta ei onnistunut torjumaan edes Reguero. Pirteästi esiintynyt Kalle Taimi lähetti loistavan pallon luukulle, josta sen jatkoi verkon perukoille hienosti, kukas muukaan, kuin Marko Simonovski. Makedonialaiselle osuma oli jo kauden 13.

Minuuttia myöhemmin Anier lähetti Taimin läpiajoon näyttävällä syötöllä, mutta Reguero torjui hyvällä reaktiotorjunnalla. Se oli kuitenkin RoPS, joka seuraavaksi onnistui maalinteossa. Lassi Lappalainen lähetti kulmapotkun jälkitilanteesta hyvän keskityksen, jonka Igor Tatomirovic puski maaliin ohi Mujusen.

FC Lahti haki lopussa raivoisasti johtomaalia, mutta RoPS:n maali oli kuin kirottu. Helmke petasi jälleen oivaltavalla tsipillä maalipaikan Simonovskille, jonka volley lähietäisyydeltä karkasi yli maalin. Myös kentälle vaihdettu Stenio tuhri oman tilaisuutensa. Näin Lahden Stadionilla jäätiin 1-1 tasapeliin.

– Meillä oli tarvittavat paikat voittaa tämä peli. Olimme aloitteellisempi joukkue ja olisimme mielestäni ansainneet voiton, kertoi Aleksi Paananen pelin jälkeen.

Piste piti FC Lahden sarjakakkosena, mutta KuPS nousi HIFK-voitolla tasapisteisiin. Mitalitaisto pysyy siis todella mielenkiintoisena.

– Meidän olisi pitänyt ottaa tästä se kolme pistettä, mutta jännittävä syksy kyllä on tulossa, Paananen mietti.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli myös pettynyt voiton karkaamiseen. Varsinkin heikko viimeistely harmitti kuhnuriluotsia.

– Teimme riittävästi hyviä asioita ja saimme tarpeeksi maalipaikkoja. Pääsimme vielä johtoon, mutta se ei pitänyt loppuun asti. Totta kai tämä on iso pettymys, Korkeakunnas harmitteli.

– Pelillisessä ilmeessä ei ole mitään moittimista, mutta meidän pitää olla kliinisempiä kotikentällä. Jostain syystä täällä verkot eivät oikein heilu, vaikka tilanteita pystymme luomaan.

– Pelin luonne oli sitä mitä odotettiin, mutta emme saaneet tulosta, joten ei voi olla tyytyväinen.

FC Lahden pelit jatkuvat tulevana lauantaina Ilveksen vieraana Tampereella.

FC Lahti – RoPS 1-1 (0-0)
59. Marko Simonovski 1-0
70. Ivan Tatomirovic 1-1

FC Lahti: Mujunen; Sesay, Hauhia, Kärkkäinen, Taimi; Hostikka, Helmke, Paananen, Hertsi (78. Stenio); Anier, Simonovski