placeholder

Otteluraportti: Ikävä tappio Tammelassa

Marko Simonovski sai kuin varkain tilaisuuden maalintekoon vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Ilves-puolustus hölmöili pallon vahingossa Simonovskille, jonka ensimmäisellä kosketuksella lähtenyt laukaus meni kuitenkin liian päin maalia ja Mika Hilander onnistui torjumaan.

Ilves siirtyi kymmenen minuutin jälkeen 1-0 johtoon kulmapotkusta. Lauri Ala-Myllymäki lähetti hyvän keskityksen, jonka Ariel ”Tuco” Ngueukam onnistui puskemaan alakulmaan ohi voimattoman Miikka Mujusen. Maali oli Tucolle jo kauden 15. ja se nosti kamerunilaisen maalipörssin kärkeen.

Vaikka FC Lahti yritti hakea aggressiivisemmin maalia takaiskun jälkeen, ei joukkue oikein saanut omaa peliään kulkemaan. Ilves oli vaarallinen vastaiskuissaan, joita joukkue hyödynsi aina kuin vain oli mahdollisuus. Marius Noubissilla oli muutama hyvä tilaisuus iskeä Ilvekselle toinen maali, mutta kamerunilaisen laukaukset karkasivat joko ohi tai Mujunen onnistui torjumaan.

FC Lahden epäonneksi Hendrik Helmke joutui jättämään kentän puolen tunnin pelin jälkeen loukkaantumisen vuoksi. Hänen tilalleen keskikentälle asteli Mikko Kuningas.

Ilves karkasi kahden maalin karkumatkalle hetkeä ennen taukovihellystä ja tälläkin kertaa kulmapotkusta. Mujunen pudotti Reuben Ayarnan lähettämän kulmurin eteensä, josta Jani Tanska ohjasi pallon tyhjään maaliin. Näin taukolukemiksi kirjattiin Ilvekselle 2-0.

Toisella puoliskolla FC Lahti laittoi lisää pökköä pesään. Kuhnurit sai hyökkäyksistään tukuittain erikoistilanteita, joista yksi johti rangaistuspotkuun pallon osuttua tamperelaispelaajan käteen. Henri Anier astui täplälle ja ampui pallon vastustamattomasti oikeaan alanurkkaan. Maali oli virolaiselle kauden viides täysosuma.

Ilveksen vastaus oli tulla nopeasti, kun Tuco karkasi varkain läpiajoon. Kamerunilaisen sijoitus oli kiertämässä kohti maalin takakulmaa, mutta Hassan Sesay liukui kreivin aikaan paikalle ja putsasi tilanteen oman yläriman kautta turvaan.

FC Lahti yritti saada vimmatusti tasoitusosumaa ja se vyörytti hyökkäyksiä, mutta Ilveksen puolustusmuuria oli vaikeaa murtaa. Paras tilaisuus siunaantui Simonovskille, jonka pusku Mikko Hauhian keskityksestä karkasi ohi maalin. Lopulta Ilves otti 2-1 voiton.

FC Lahden kippari Mikko Hauhia oli ymmärrettävästi harmissaan taiston tauottua.

– Ensimmäisellä puoliajalla hävisimme kaikki kaksinkamppailut, olimme myöhässä ja päästimme turhan helpot maalit. Toisella puoliajalla taistelimme hyvin ja olisimme voineet tulla tasoihin, mutta Ilves puolusti tänään hyvin. Vaikeaa oli, Hauhia myönsi.

Tappiosta huolimatta FC Lahti pysyy sarjataulukon kolmannella sijalla. KuPS on kolme pistettä edellä ja Ilves nousi tasapisteisiin. Mitään ei ole vielä ratkennut mitalitaiston kannalta.

– Ei edes mitalin väri ratkennut vielä tänään. Taistelu jatkuu! Hauhia päätti.

FC Lahden pelit Veikkausliigassa jatkuvat maaottelutauon jälkeen 12.10, kun IFK Mariehamn saapuu Lahden Stadionille vieraaksi.

Ilves – FC Lahti 2-1 (2-0)