vko.41 // 11.10.2017

Kuhnurit maajoukkueissa

Kuhnurit maajoukkueissa

Santeri Hostikka teki hienon esityön Sebastian Dahlströmin tekemään 1-1-maaliin (Kuva: Juha Tamminen)

Maaottelutauolla neljä lahtelaista oli mukana maajoukkueiden matkassa. Suomen alle 19-vuotiaiden mukana Georgiassa oli toppari Paavo Voutilainen. Puolestaan alle 21-vuotiaiden joukkueessa olivat Mikko Kuningas ja Santeri Hostikka. Lisäksi Henri Anier oli Viron maajoukkueen riveissä MM-karsintaotteluissa.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue pelasi Georgian Tbilisissä kaksoismaaottelun isäntämaata vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Suomi hävisi 2-1 ja toisessa 2-0. Paavo Voutilainen oli jälkimmäisessä ottelussa avauksessa ja pelasi 56 minuuttia. Suomen ainoan maalin viimeisteli HJK:n Eetu Vertainen.


Alle 21-vuotiaat kohtasivat EM-karsinnassa ensin vieraskentällä Puolan ja tiistaina Helsingissä Tanskan. Vierasottelusta Puolassa kehkeytyi varsinainen trilleri, kun joukkueet tekivät maaleja vuoroin. Santeri Hostikka teki hienon esityön Sebastian Dahlströmin tekemään 1-1-maaliin. 3-3 päättyneen ottelun muut suomalaismaalit merkattiin Kaan Kairiselle ja Fredrik Jensenille.


Helsingissä puolestaan Suomi joutui Tanskan jyrän alle, kun tanskalaiset nuijivat taululle 5-0-voittolukemat. Suomen urakkaa vaikeutti Mikael Soisalon puolen tunnin kohdalla ottama punainen kortti. Santeri Hostikka karkasi kertaalleen yksin läpi, mutta hänen nostonsa yli maalivahdin meni lopulta ohi maalin. Puolassa Hostikka sai vyölleen 76 minuuttia ja Helsingissä täyden ottelun pelaten välillä laidalla ja välillä kärjessä. Mikko Kuningas jäi puolestaan ilman minuutteja.


Henri Anier oli Viron maajoukkueen mukana, kun Viro otti historiallisen 6-0-voiton vieraskentällä Gibraltarista. Anier tuli kentälle reilu 30 minuuttia ennen loppua ja täräytti pallon kertaalleen poikkipuuhun. Tiistaina Viro kohtasi kotonaan Bosnia-Hertsegovinan. Anier oli avauskokoonpanossa ja pelasi 76 minuuttia vierailijoiden 2-1-voittoon päättyneessä ottelussa.