Otteluraportti: FC Lahdelle tappio Helsingissä

Helsingin iltavalaistuksessa pelattu kamppailu lähti käyntiin hienoisessa FC Lahden hallinnassa. Kuhnurit rakensi rauhassa tilanteita ja pääsi pariin otteeseen lupaavasti laukaisuetäisyyksille, mutta vedot karkasivat taivaan tuuliin. Paras tilaisuus tuli Hendrik Helmkelle, joka ampui lujan vapaapotkun kohti etunurkkaa. Thomas Dähne venyi kuitenkin paraatipelastukseen.

HJK pääsi paremmin mukaan puoliajan edetessä, mutta ainoat maalipaikat tulivat vastaiskuista. Yksi tällaisista tuotti hedelmää 37. minuutilla. Demba Savage lähetti matalan keskityksen luukulle, josta Akseli Pelvas ohjasi sen ensimmäisellä kosketuksellaan maalin kattoon. Santeri Pakkanen oli tolppien välissä voimaton.

Heti toisen puoliajan alkuun Dähne joutui venymään jälleen parhaimpaansa. Helmken lähettämä vapaapotku jäi elämään HJK:n boksiin ja jotenkin pallo ajautui Loorents Hertsille. Laitaväkkärä kokeili hienoa volleylaukausta, jonka HJK-vahti torjui etukulmasta. Toisessa kenttäpäädyssä puolestaan Santeri Pakkanen peitti loistavasti läpiajoon karanneen Filip Valencicin aikeet. Irtopallon Lucas Lingman ampui taivaan tuuliin.

Seuraavasta tilanteesta ei HJK enää epäonnistunut. Sebastian Dahlström riisti Helmkeltä pallon laidalla ja petasi Valencicin kautta paikan Ousman Jallow’lle, joka viimeisteli varmasti viidestä metristä. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Jallow irtosi laidalta ja laukoi pienestä kulmasta pallon näyttävästi takaylänurkkaan vieden HJK:n jo 3-0 johtoon. FC Lahti taisteli loppuun saakka, mutta ei onnistunut saamaan kirivaihetta kunnolla päälle. Näin pisteet jäivät Helsinkiin.

Kypsästi Kuhnurien takalinjoilla esiintynyt Paavo Voutilainen oli luonnollisesti pettynyt tappioon, mutta myönsi HJK:n paremmuuden.

– Aikamoista taistelua oli tänään ja loppuun asti tsempattiin, mutta paremmalle joukkueelle hävittiin. Ei voi mitään. HJK hyökkäsi hyvin ja viimeisteli kiinisesti, Voutilainen kertoi.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli samoilla linjoilla.

– Ensimmäinen puoliaika meni mielestäni hyvin ja loimme muutaman tilanteen. Sitten HJK iski maalin ensimmäisestä paikastaan ja näytti, miksi on ollut niin ylivoimainen tällä kaudella. Tietysti tulos on iso pettymys, mutta taistelu jatkuu niin pitkään kuin se on mahdollista.

Taisto europaikoista käy kuumana aivan viimeisille kierroksille saakka, sillä samaan aikaan JJK otti yllätysvoiton IFK Mariehamnista. Näin FC Lahti ja IFK ovat edelleen tasapisteissä neljännellä sijalla.

– Terveisiä vaan Jyväskylään ja kiitos, Korkeakunnas hymyili.

FC Lahden pelit jatkuvat tulevana perjantaina Vaasassa, jossa vastaan asettuu VPS.

HJK – FC Lahti 3-0 (1-0)
37. Akseli Pelvas 1-0
71. Ousman Jallow 2-0
73. Jallow 3-0

Pakkanen; Hauhia, Kärkkäinen (v), Voutilainen, Sesay; Hertsi (77. Nazimov), Paananen, Helmke (77. Kuningas), Hostikka; Anier, Simonovski (77. Sadat)