Otteluraportti: FC Lahti avasi kautensa voitokkaasti

FC Lahti avasi kautensa lempeässä pakkassäässä 4-3-voitolla Pallokerho Keski-Uusimaasta Tuusulan tekonurmella. FC Lahdelta osuivat Tomi Kult ja Nuutti Laaksonen. Lisäksi Fareed Sadat osui kahdesti. Kotijoukkueen kaikista osumista vastasi Lauri Karjalainen.

FC Lahti lähti otteluun varsin kokeiluluontoisella kokoonpanolla. Nuorukaiset kuitenkin ottivat pallohallinnan itselleen Eemeli Virran ja Oskari Kekkosen pyörittäessä peliä mallikkaasti. Noin kymmenen minuutin kohdalla Lahden paitsioansa petti ja syöttökuvion jälkeen Lauri Karjalainen iski ensimmäisensä.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Miska Verkko pelasi hyvin yhteen Kekkosen ja Virran kanssa. Nopea seinäpeli päättyi Ville Aholan hyvään laukaukseen, mutta PKKU:n maali varjeltui. Lahti pyöritti peliä hyvin, mutta vedot karkailivat hieman.

Heti puolen tunnin jälkeen Kekkonen onnistui pystysyötössään ja vapautti Tomi Kultin yksin. Nuoren hyökkääjän tarkka ja kova sijoitus tasoitti ottelun. Ja hetkeä myöhemmin Lahti iski jälleen. Miska Verkko alusti ja Nuutti Laaksonen iski takatolpalta pallon tyhjään maaliin.

Pallokerho kuitenkin taisteli. Ensin Lahden puolustus revittiin auki nopealla vastaiskulla ja Lauri Karjalainen sai tehdä toisen identtisen maalin. Minuuttia myöhemmin Karjalainen iski vielä kolmannen, kun pallo pomppi flipperipallon tavalla PKKU-hyökkääjälle. Samaan aikaan Paavo Voutilainen oli maannut lähes puoli minuuttia Lahden rangaistusalueella pienen iskun jälkeen.

Toiselle jaksolle Lahti vaihtoi kentälle enemmän liigakokemusta. Myös kapteeninnauha siirtyi nuorelta Paavo Voutilaiselta ikinuorelle Mikko Hauhialle. Lahti saikin luotua liukuhihnalta puolittaisia paikkoja, mutta valmista ei tahtonut tulla.

Ottelua oli takana reilu 70 minuuttia, kun Lahti tasoitti. Fareed Sadat karkasi yksin läpi ja nuorukainen viimeisteli varmasti lukemiksi 3-3. Sadatin toinen syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Loorents Hertsi ampui tulisesti ja Sadat laittoi paluupallon verkon perukoille. Samoihin 4-3-lukemiin ei tullut enää muutosta viimeisen kymmenen minuutin aikana ja näin ollen Lahti nappasi kauden ensimmäisestä pelistä voiton.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen näkemäänsä. Hän ilahtui etenkin nuorten ensimmäisestä jaksosta, jossa pallo liikkui vauhdikkaasti. Lisäksi hän oli tyytyväinen siihen, miten tammikuussa harjoitellut asiat näkyivät pelissä. Parannettavaa hän kuitenkin löysi puolustustyöskentelystä.

Tämä oli erinomainen tapahtuma. Pääsimme näkemään harjoiteltuja asioita ja yhteistyöseuramme pelaajia. Tämä oli varmasti yleisölle viihdyttävä ja vauhdikas peli. Ottelussa oli kuin kaksi peliä. Olin iloinen meidän nuorten pelaajien panoksesta. Eemeli Virta pyöritti peliä erinomaisesti ja peli pysyi nuoren keskikentän kontrollissa. Vastustajan vastaiskuissa olimme liian pehmeitä. Toisella jaksolla meidän liigapelaajamme tulivat hyvällä asenteella ja he pelasivat, kuten liigajoukkueen kuuluu. Tästä ottelusta jäi paljon positiivista. Kolmesta hyökkääjästämme kaksi onnistui maalinteossa, Korkeakunnas summasi.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa viikon päästä lauantaina Mukkulassa virolaisen suurseuran FC Floran.