vko.14 // 7.4.2018

​SEO Otteluennakko: FC Lahti – TPS 8.4.2018

​SEO Otteluennakko: FC Lahti – TPS 8.4.2018

Sunnuntain otteluisäntänä toimii Umbro

Pitkä odotus on ohi. Veikkausliiga palaa Lahden idylliseen Kisapuistoon sunnuntaina, kun mastokaupungin ylpeys FC Lahti saa vieraakseen sarjanousija Turun Palloseuran. FC Lahti on valmis, oletko sinä?

FC Lahti lähtee Veikkausliiga-avaukseen allaan tappioputken katkaissut voitto FC KTP:stä. Stênio iski avausmaalin ja nuori Teemu Jäntti viimeisteli taidokkaasti loppulukemiksi 2-1. Lahti pelasi kypsän ottelun ja piti kotkalaiset pitkälti poissa maalipaikoilta. Viimeinen peli ei ollut klassinen kenraali, sillä kaikki kokoonpanossa olleet pelaajat saivat peliaikaa.

FC Lahden terveystilanne on hyvä. Poissa kokoonpanosta on varmasti ainoastaan Fareed Sadat. Santeri Hostikan kunto on vielä pienoinen kysymysmerkki. Lisäksi molemmat nuoret maalivahdit Joona Tiainen ja Santeri Pakkanen ovat sivussa. Lahti kuitenkin solmi juuri sopimuksen nuoren maalivahdin Joona Hallan kanssa.

Vierasjoukkue TPS nousi liigaan viime kauden päätteeksi. Joukkueen talvi sujui keskinkertaisesti. Suomen Cupissa turkulaiset voittivat yhden pelin ja pelasivat neljästi tasan. Pääsiäisenä Palloseura pelasi viimeisen harjoitusottelunsa. KTP:tä vastaan. Turkulaisten maalit merkittiin 4-1-voitossa Onni Valakarille, Miro Tenholle, Drago Milovicille ja Joakim Latoselle.

Turun Palloseura on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Koko uransa Tepsiä edustanut Sami Rähmönen ja Lahdessakin pelannut Mika Ääritalo ovat tuttuja jo turkulaisten edelliseltä liigavisiitiltä. Onni Valakari, Juho Montola ja Oskari Jakonen puolestaan edustavat nuoruuden intoa ja ovat erittäin potentiaalisia läpimurtopelaajia. Maalivahtivastuun jakavat Jonathan Viscosi ja lahtelainen Miikka Mujunen.

Historian saatossa FC Lahti on kohdannut Turun Palloseuran virallisissa otteluissa 39 kertaa. Lahti on voittanut näistä otteluista 15 ja kuudesti pisteet on tasattu. Maaleja joukkueet ovat tehneet komeat 111, joista 53 on mastokaupungin poikien viimeistelemiä. Molemmat ovat myös kertaalleen olleet varmistamassa toisen joukkueen tippumista sarjaporrasta alemmas, joten yhteistä historiaa joukkueilta löytyy rutkasti.

FC Lahden puolustaja Mikko Hauhia on erittäin mielissään kauden alkamisesta. Kapteeni paaluttaa, että joukkue on valmis liigakautta varten. Kokenut lahtelainen muistuttaa, että FC Lahden talvi meni tuloksellisesti hyvin.

- Nyt on hyvät fiilikset. Liiga-avausta on odotettu pitkä talvi. Onneksi kausi alkaa kotona ja Kisapuistossa, jotta ei tarvitse arpoa kenttien kanssa. Hiihtiksellähän vielä hiihdetään. Talvemme oli tuloksellisesti hyvä. Joukkueemme on kunnossa ja saimme vahvistukset Lahteen ajoissa. Tästä tulee hyvä kausi, kapteeni kertoo.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on luottavainen joukkueeseen. Hänen mukaansa joukkue on valmis kauden avauksee. Hän myöntää, että kauden avausottelut ovat olleet monesti hankalia. Korkeakunnas kuitenkin odottaa hyvää lopputulosta.

- Sunnuntaista on positiivinen ja luottavainen mieli. Me olemme valmiita ja tätä varten on harjoiteltu. Alkaisi vaan, sen verran tässä on odoteltu. Ensimmäinen peli on monesti ollut vaikea, mutta ei meidän tarvitse jännittää yhtään. Kaikki on valmista. En näe yhtään syytä, etteikö tästä tulisi hyvä, Korkeakunnas kertoo.

Murtaako Lahti avausottelun kirouksen ja juhlitaanko Kisapuistossa mustapaitojen voittoa?

Liput halvemmalla ennakkoon Ticketmasterista → https://www.ticketmaster.fi/event/fc-lahti-tps-lippuja/226601

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

FC Lahti – TPS 8.4.2018 kello 15.00 Kisapuistossa!