vko.16 // 22.4.2018

​Hostikka iloinen maalistaan

​Hostikka iloinen maalistaan

Hostikka pelaajien keskellä onniteltavana upean maalinsa jälkeen. (Kuva: Antti Sepponen)

FC Lahti kaatoi lauantaina Ilveksen Kisapuistossa lukemin 2-0 Henri Anierin ja Santeri Hostikan maaleilla. Lahti pelasi yli 45 minuuttia miehen vajaalla, kun Anier ajettiin ulos kahden keltaisen kortin jälkeen. Hostikka kuitenkin ratkaisi pelin toisen jakson loppupuoliskolla komealla vapaapotkumaalillaan.

Hostikka oli ensimmäistä kertaa tällä liigakaudella avauksessa. Nuorukainen oli koko ottelun ajan vaarallinen ja Ilveksen puolustus oli helisemässä Hostikan kanssa. Anierin ulosajon jälkeen Hostikka pelasi yksinään piikissä koko joukkueen taistellessa hienosti.

- Hyvä, että saimme alkuun hienon maalin. Ottelu oli vaikea. Ulosajon jälkeen pelasin kärjessä ja yritin pitää palloa mahdollisimman paljon joukkueen hallussa. Koko joukkue taisteli hienosti ja teki töitä , joten iso kiitos koko jengille, Hostikka kiittelee.

Toisella jaksolla Ilves painoi päälle ja Lahti joutui puolustusasemiin. Mustapaitojen hyökkäykset olivat pitkälti Hostikan yksilösuoritusten varassa. Reilu vartti ennen loppua Hostikka onnistui murtautumaan, mutta häntä rikottiin ja Lahti sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Hostikka asettui itse ampumaan vapaapotkun ja se painui suoraan Ilves-maalin yläkulmaan.

- Oli hienoa, että olin avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja onnistuin heti maalinteossa. Nyt on hyvä fiilis. Onhan se mukava tehdä näitä maaleja, nuorukainen hymyilee.

Myös molemmat valmentajat, FC Lahden Toni Korkeakunnas ja Ilveksen Jarkko Wiss kehuivat ottelun jälkeen Hostikkaa.

Seuraavan kerran Hostikka ja muut mustapaidat ovat tulessa jo keskiviikkona Veikkausliigan kärkikamppailussa Rovaniemellä. FC Lahti matkustaa haastamaan Rovaniemen Palloseuraa.

Hostikan upean osuman näet tämän FCLahtiTV:stä https://www.youtube.com/watch?v=pqWat6f4D4Q&feature=youtu.be