OmaSP otteluraportti: FC Lahti hävisi viimein

Ensimmäisen kympin aikana paikoilla ei juhlittu. SJK oli lähtenyt otteluun puolustusvoittoisella taktiikalla, minkä vuoksi FC Lahti sai pitää palloa mielin määrin hallussaan. Kotijoukkue käpertyi oman kenttäpuoliskonsa ympärille vastaiskujen toivossa.

18. minuutilla Henri Anier oli viedä Lahden väellä ja voimalla johtoon. Anier raivasi tiensä seinäjokisten puolustuksen läpi, mutta ei päässyt laukomaan kunnolla. SJK:n maalilla torjunut Mihkel Aksalu selvitti tilanteen heittäytymällä.

27. minuutilla SJK sai haluamansa nopean iskupaikan, kun Mehmet Hetemaj nosti pallon lahtelaislinjan taakse hiipineelle Jesse Sarajärvelle. Vihainen veto heilutti ainoastaan sivuverkkoa. Neljä minuuttia myöhemmin SJK sai pallon maaliin. Aristote Mboma pääsi parilla näppärällä syötöllä vapaaseen vetopaikkaan, eikä hyökkääjä erehtynyt.

FC Lahti ei saanut tiirikoitua SJK:n puolustuslukkoa auki ensimmäisellä puoliajalla. Tauolle mentiin kotijoukkue SJK:n 1-0 -johdossa. Vielä aivan puoliajan lopussa Artjom Dmitrijev pääsi puskemaan läheltä maalia, mutta pallo leijaili yli.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Lahtelaiset pitivät palloa ja yrittivät päästä tekopaikoille. Ensimmäinen avautui Dmitrijeville, joka pääsi puskemaan Anierin tarjoilusta. Pallo meni reilusti ohi maalin.

Damjan Siskovski sai olla pitkät tovit ilman hommia, sillä SJK vieraili lahtelaisten maalilla kunnolla vasta tunnin kohdalla. Tälläkään kerralla Siskovski ei joutunut torjumaan, vaan Lahden puolustus siivosi pallon pois vaaralliselta alueelta.

FC Lahti lisäsi kierroksia pelikellon edetessä, mutta SJK:n puolustus pelasi tiiviisti, eikä kovin vaarallisia paikkoja tullut millään. Lisäajalla Anier pääsi vielä vetopaikkaan, mutta Aksalu torjui pienestä kulmasta tulleen kudin. Tämän jälkeen Lahti sai vielä yhden hässäkän SJK:n maalille, mutta SJK:n puolustus piti loppuvihellykseen saakka.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei selitellyt tappiota, vaan otti sen vastaan nöyrästi.

–Totta kai tulosta pitää kunnioittaa, pulinat pois sen suhteen. Vastustaja sai sen mitä halusi, heillä oli yksi paikka ja siitä tuli maali. Enemmän harmittaa poikien puolesta, sillä ei heitä voi tuloksesta moittia. On noita nähty MM-kisoissakin, että on se tosi vaikea saada laadukkaita maalipaikkoja, kun vastustajalla on yhdeksän miestä alhaalla, Korkeakunnas analysoi.

Ottelu muistutti Korkeakunnaksen mukaan huhtikuussa pelattua RoPS-ottelua, jossa Lahti painosti toisen puoliajan saamatta palkintoa.

–Sama fiilis kuin edellinen tappio RoPSia vastaan. He olivat köysissä, mutta ei keksitty keinoja murtaa heidän puolustusta. Okei, oltaisiin voitu pelata nopeammin ja niin edelleen, mutta oltaisiin tarvittu aikainen maali tai jotain, millä ottelun kulku olisi muuttunut, Korkeakunnas pohti.

FC Lahti pelaa FC Interiä vastaan jo ensi lauantaina.

–FC Inter on pelannut viime aikoina myös aika puolustavalla taktiikalla. Toivottavasti tämä peli valmisti meitä siihen. Tänään vastustaja pelasi fyysisesti ja paljon saatiin hittiä, joten katsotaan, minkälaisella joukkueella olemme tuolloin jalkeilla.