OmaSP raportti: Pisteet karkasivat Rovaniemelle

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja laidalla pelannut Henri Anier pääsi vetopaikkaan jo parin minuutin pelin jälkeen. Hyvän alun jälkeen RoPS löysi keinot murtautua FC Lahden keskikentän läpi aina lahtelaisten maalille saakka.

Vieraat siirtyivät johtoon Simo Roihan puskumaalilla 24. minuutilla. Taye Taiwo keskitti pallon maalille, eikä Hassan Sesay ylettänyt purkamaan. Sesayn takaa tullut Roiha osui palloon ja sai sijoitettua pelivälineen verkkoon.

Vajaa minuutti myöhemmin Erfan Zeneli oli tuplata johdon, mutta Zenelin ovela nosto kolahti maalin tolppaan. Puoliajan lopussa molemmilla joukkueilla oli vielä sauma maalin tekemiseksi. RoPS:n Vahid Hambo oli puolittain läpi ja hetkeä myöhemmin Santeri Hostikalle avautui paikka RoPS:n maalilla.

Puoliajalle mentiin RoPS:n johtaessa maalilla.

Toisen puoliajan alussa Hambolla oli loistava mahdollisuus tehdä maali RoPS:lle. Sijoitus huippupaikasta meni kuitenkin vasemmalta ohi. Myös FC Lahti sai paikkoja. Artjom Dmitrijeville avautui peräkkäin parikin vetopaikkaa, mutta ruuti oli molemmissa tilanteissa märkää.

FC Lahti löi pelin tasoihin 58. minuutilla. Toppari nousi keskeltä ja ampui ennakkoluulottomasti todella upean kaukolaukauksen maalin oikeaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen FC Lahti sai vahvan otteen pelistä ja haki voittomaalia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Vjatkinin taivas synkkeni. Venäläistoppari ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin. Zenelin laukaus oli menossa Formanin syliin, mutta pallo kimposi Vjatkinin päästä Forsmanin yli verkkoon.

Takaisku lamautti lahtelaisten peliä siinä määrin, ettei kotijoukkueelta nähty enää kunnollista loppukiriä. RoPS vei kolme pistettä Lahdesta ja vei kauden kolmesta kohtaamisesta pisteet nimiinsä 7-1.

–Meillä oli kolme avopaikkaa, joista olisi pitänyt tehdä maali. Ekalla puoliajalla RoPS oli hieman parempi. Tokalla meillä oli oma momentum ja näytti, että vääjäämättä käännetään tämä peli. Sitten sattui se mitä sattui, Korkeakunnas harmitteli.

Takaiskun jälkeen FC Lahden pelaajat yrittivät Korkeakunnaksen mielestä liikaa. Rentous puuttui.

–Hyökkääjiltä toivoisi onnistumisia. Kyllä ne kovasti tekee harjoituksissa töitä, mutta puristusta on niin, että laukaisuhetkellä veinaa lähteä paikat takahampaista, Korkeakunnas mietti.