OmaSP raportti: FC Lahti hävisi Espoossa

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla FC Honka piti hieman enemmän palloa ja loi parhaat maalipaikat. FC Lahti ei montaa tilannetta onnistunut luomaan.

Peruspelaaminen oli molemmilta joukkueilta tasaista vääntöä, mutta erikoistilanteissa FC Lahti oli vaikeuksissa. Kulmapotkusta syntyi myös ottelun avausmaali. Pelin 29. minuutilla Robert Ivanov ylsi palloon ensimmäisenä ja puski pallon lahtelaispelaajien keskeltä takakulmaan.

Hongalla oli vielä parikin tilaisuutta tehdä maali, mutta tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toisella puoliajalla FC Lahti panosti enemmän ja enemmän hyökkäyspeliin. Ensimmäisellä puoliajalla palloa enemmän pitänyt Honka laski omaa pakkaansa alemmas ja yritti hyödyntää lahtelaisten pallonmenetyksiä hyökkäämällä ärhäkkäästi vastaan.

Ottelun 63. minuutilla FC Lahti oli erittäin lähellä tasoitusta. Henri Anier tälläsi oikealla jalalla näyttävän laukauksen Honka-maalin ristikkoon. Reilut viisi minuuttia myöhemmin keskitys tavoitti Ville Salmikiven Hongan maalilta, mutta Salmikivi ei onnistunut viimeistelyssään.

80. minuutilla Honka oli lähellä ratkaista pelin vastaiskusta. Roope Leväsen laukaus kolahti kuitenkin vain tolppaan ja FC Lahden takaa-ajo jatkui.

FC Honka pelasi viimeiset minuutit vain puolustaen johtoaan. Lahtelaiset yrittivät saada palloja espoolaisten maalille, mutta kovinkaan vaarallisia tilanteita ei syntynyt. Toisessa päässä Honka sai hankittua vielä pilkun, jonka Macoumba Kandji laukoi varmasti verkkoon.