OmaSP raportti: Pisteet jakoon

Ensimmäisellä puoliajalla FC Lahti piti Vepsua enemmän palloa ja sai luotua mukavasti maalitilanteita. Myös VPS pääsi pariin otteeseen yrittämään maalia ja tuhri yhden rankkarin.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja sai rakennettua kaksi vetopaikkaa ensimmäisten minuuttien aikana. Lahtelaiset hakivat aiempaa nopeampia hyökkäyksiä ja ne toivatkin lupaavia tilanteita vaasalaisten maalille. VPS:n alun paras paikka avautui Steven Morrisseylle, jonka kulman jälkitilanteesta tullut laukaus meni niukasti yläkulman ohi.

Uutena elementtinä FC Lahti viljeli lukuisia pystypalloja pystyyn juokseville hyökkääjille. Usein niillä haettiin hyökkäyksessä uurastanutta Ville Salmikiveä.

Ottelu oli saada ison käänteen heti alussa. VPS:lle tuomittiin rangaistuspotku, kun Josimar Lima rikkoi Timi Lahtea rangaistusalueella. Pilkun ampunut Juha Hakola sai kuitenkin pettyä, sillä Oskari Forsman venytti hienosti torjuntaan saaden Kisapuiston yleisöltä isot aplodit.

FC Lahti pääsi tauolle lopulta 1-0 johdossa. Lahti sai vapaapotkun puoliajan lopussa ja avaukseen noussut Teemu Jäntti pamautti suoran laukauksen verkkoon ohi VPS-vahti Samu Volotisen. Kamppailun 44. minuutilla syntynyt osuma oli taidokas, sillä laukaus lähti pienestä kulmasta.

VPS tuli kovalla sykkeellä toiselle puoliajalle ja käänsi pelin lahtelaisten kenttäpuoliskolle nostamalla prässinsä ylemmäs. Vaasalaiset tasoittivat ottelun 49. minuutilla. Ibrahima Gueye nousi omiin korkeuksiinsa puskien pallon verkkoon. Heti seuraavasta tilanteesta VPS pamautti pallon ylärimaan.

Lahti sai alun vaikeuksien jälkeen taas otetta pelistä. VPS vieraili lahtelaisten maalilla harvemmin, mutta sitäkin vaarallisemmin.

Ottelun loppupuolella FC Lahti sai rakennettua kaksi tilannetta, joista pallo ei kuitenkaan päätynyt vaasalaisten verkkoon. Ensimmäinen paikka aukesi Santeri Hostikalle ja toinen Loorents Hertsille.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas manasi paikkojen hukkaamista. Kausi on silti vielä pahasti kesken ja mitä vain voi tapahtua.

–Meiltä huono toisen puoliajan alku. Tasainen ottelu, ei ollut ihan ensimmäinen kerta kun ei saatu tyhjistä palloa sisään. Viimeistely on meille tahmeaa. Ei tyydytä, mutta pelejä on jäljellä. Kohti seuraavaa, Korkeakunnas tuumasi.

–Meidän on tarkoitus olla aktiivisia. Varsinkin Salmikivi oli tosi aktiivinen ensimmäisellä puoliajalla ja niitä olisi voitu paremmin palkita. Ekalla puoliajalla päästiin haastamaan vastustajaa hyvin, mutta ratkaisut olivat hieman tahmeita, Korkeakunnas harmitteli.