OmaSP raportti: FC Lahti hävisi Kuopiossa

FC Lahti lähti otteluun vastaiskutaktiikalla. KuPS piti alussa selvästi enemmän palloa ja sai luotua myös ensimmäisen tekopaikan, kun pallo jäi pyörimään lahtelaisten maalille 7. minuutilla. FC Lahti yritti päästä nopeisiin hyökkäyksiin viljelemällä juoksupalloja KuPS:n alueelle.

Erikoistilanteet ovat olleet lahtelaisten vuotava osa-alue viime kierroksilla. KuPS oli lähellä siirtyä johtoon 23. minuutilla, juurikin kulmapotkusta. Aleksi Paananen siivosi kuopiolaisten puskun maaliviivalta.

FC Lahti ei veinannut saada paikkoja aikaiseksi. Sellainen avautui kuitenkin KuPS:n avittamana 36. minuutilla. Pallo kimpoili lopulta Paanasen ulottuville, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta kohti maalia. KuPS-vahti Otso Virtanen säntäsi vastaan ja peitti laukauksen taitavasti.

Hetkeä myöhemmin Suomen paidassakin esiintynyt Rasmus Karjalainen pääsi tälläämään pilkun kohdalta. Maaleja mättänyt Karjalainen laukoi tällä kertaa reilusti yli.

Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa KuPS sai taas paikan kulmapotkusta, mutta Paananen oli jälleen siivoamassa maaliviivalla ja pelasti tilanteen. Tunnin kohdalla KuPS ei enää erehtynyt. Petteri Pennanen keskitti lahtelaisten maalille ja Ville Saxman puski pallon maan kautta takakulmaan: 1-0.

Vahvaa ottelua pelannut Paananen hinasi FC Lahden tasoihin 68. minuutilla. Paananen sai pallon jalkaansa hieman ennen kuopiolaisten rangaistusaluetta ja pääsi laukomaan. Matkalla pienen kimmokkeen ottanut pallo sujahti lahtelaisten riemuksi verkkoon.

Tasoitus piristi Lahtea, mutta KuPS rokotti mennen uudelleen johtoon. FC Lahden pelaajat jähmettyivät kulmapotkutilanteessa, minkä seurauksena Tabi Manga pääsi puskemaan läheltä pallon verkkoon.

FC Lahden loppukiri jäi vaillinaiseksi, joten voitto ja pisteet jäivät Kuopioon.

-Noudatettiin ihan hyvin laadittua taktiikkaa eli annettiin pallo kaverille ja hyökättiin vastaan. Saatiin ihan hyviä paikkoja lähteä iskemään, mutta monesti tehtiin vääriä valintoja vastahyökkäyksissä. Melkein, mutta ei ihan. Se on ollut nyt teema vähän liian useasti syksyllä, Korkeakunnas harmitteli.

-Pelitilanteissa meillä ei ollut hätää, mutta erikoistilanteissa puolustettiin huonosti. Ne me hävittiin 100-0, Korkeakunnas totesi.