vko.41 // 8.10.2018

​FC Lahden valmentajat ovat selvillä

​FC Lahden valmentajat ovat selvillä

FC Lahden ensi kauden valmentajat ovat selvillä. Sami Ristilä on valittu päävalmentajaksi ja valmennustiimiä täydentävät Pekka Lagerblom ja Toni Huuhka. Lagerblom vastaa myös FC Lahti A:n valmennuksesta. Ristilän sopimus kattaa kaudet 2019 ja 2020. Lisäksi FC Lahdella on optio kaudesta 2021. Lagerblomin sopimus on mallia 1+1. Toni Huuhka vastaa valmennuksen ohessa myös joukkueen fysiikkaharjoittelusta.

Ristilä on pelaajana kiertänyt Eurooppaa. Hakasta alkanut jalkapalloilu vei hänet muun muassa Saksaan ja Hollantiin. Irlantilaisessa Drogheda Unitedissa Ristilä pelasi ja toimi pelaajavalmentajana. Ristilä on komean pelaajauransa jälkeen toiminut päävalmentajana Suomessa FC Hakassa ja FC KTP:ssä. FC Lahdessa Ristilä on ollut kuluvan kauden ajan apuvalmentajana ja edellisestä ottelusta lähtien päävalmentajana.

–Olen totta kai ylpeä siitä, että sopimusta tarjottiin. Erittäin innoissani lähden toteuttamaan tulevaa työtä, tietysti hoidetaan ensin loppukauden matsit. Sitten alkaa ensi kauden rakentaminen. Pelaajisto tulee muuttumaan paljon ja lähdemme lahtelaistamaan joukkuetta asteittain. FC Lahti Akatemia tulee olemaan vahvasti mukana kaikessa toiminnassa, Ristilä kommentoi päävalmentajapestiään.

Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti Pekka Lagerblom debytoi FC Lahdessa 2001. Lagerblomin mittava ura on vienyt hänet Lahdesta Bundesliigan mestariksi. Saksan lisäksi Lagerblom on pelannut Yhdysvalloissa, Norjassa ja Ruotsissa. Kuluvalla kaudella hän pelasi Hakassa Ykköstä. FC Lahti A.n pesti on Lagerblomille ensimmäinen vastuuvalmentajan paikka.

–Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä Risun kanssa. Minulla on vahva usko siihen, että yhteistyö toimii ja meillä on samanlainen näkemys tulevaisuudesta. A-junioripesti kehittää minua valmentajana ja se oli syy, miksi otin sen vastaan. Pääsen haastamaan itseäni, sillä valmentajan rooli on totta kai erilainen kuin pelaajan rooli, Lagerblom kertoi.

FC Lahti tiedottaa tänään myös FC Lahti B:n ensi kauden päävalmentajasta.