placeholder

OmaSP Otteluraportti: Lahti kaatoi Hakan Mukkulassa

Ottelu alkoi Lahden kannalta nihkeästi ja Haka oli iskeä. Valkeakoskisten riveissä testillä ollut Paavo Voutilainen pääsi puskemaan kertaalleen vaarallisesti kulmapotkusta ja Juuso Liukkonen kääntyi vapaasti rangaistusalueella ja täräytti pallon yläputkeen. Reilun 20 peliminuutin jälkeen vierailijoiden Samuel Chidi ampui tulisen kudin kohti FC Lahden maalin yläkulmaa, mutta Patrick Rakovsky venytti kätensä pallon tielle.

Lahti piristyi puolen tunnin jälkeen ja sai luotua muutaman maalipaikan. Teemu Jäntti laukoi vasemmalla jalallaan painavan laukauksen, mutta Hakan maalilla torjunut Santeri Pakkanen veti pidemmän korren. Myös Ville Salmikivellä oli paikka Irfan Sadikin esityöstä, mutta laidalla pelanneen Salmikiven pusku suuntautui ohi lähes tyhjän maalin.

Kotijoukkue iski lopulta aivan ensimmäisen jakson lopussa. Nuutti Laaksonen teki esityön ja Jasin Assehnoun ampui pallon Hakan maalin vasempaan yläkulmaan. Pakkanen oli maalillaan voimaton ja näin ollen Lahti pääsi tauolle 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti vaihtoi nuorta kalustoa kentälle ja vauhti ottelussa kasvoi. Timi Voutilainen siirtyi laidalta toppariksi ja Tomi Kult tuli Sadikin tilalle kärkeen. Mastokaupungin ylpeys onnistuikin heti alussa. Assehnoun katkaisi Hakan heikon purkupallon rangaistusalueella ja syötti Kultin maalintekoon.

Maalin jälkeen Lahti prässäsi Hakan pelinrakentelun kylmemmäksi kuin Mukkulan kuplan sisäilma ja pallonriistoista kotijoukkue sai puolittaisia paikkoja. Hakan maali kuitenkin varjeltui uhrautuvasti pelanneen Haka-puolustuksen ansiosta. Toisessa päässä Rakovsky joutui venymään kertaalleen näyttävästi, mutta suurta hätää Lahdella ei ollut.

Vartti ennen loppua Lahti käytti hyväkseen pallonriiston. Olle Sälpäkivi ja Lassi Forss tekivät hyvää työtä ja Teemu Jäntti purjehti lopulta suoraviivaisesti läpi vierailijoiden puolustuksen ja upotti päätöslukemat 3-0. Ottelun myötä joukkue siirtyy joululomalle ja palaa tositoimiin tammikuussa.

FC Lahden päävelmentaja Sami Ristilä oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon ja kolmeen kauniiseen maaliin. Hän löysi parannettavaa etenkin ensimmäisen jakson pelistä, jolloin Haka vei peliä. Ristilä jakoi kiitosta toisen jakson esitykselle ja nuorten esiinmarssille.

– Jatkoimme vauhdikkaalla linjalla. Voitto ja kolme maalia tietysti lämmittää. Ensimmäinen jakso oli meiltä vähän huonoa tekemistä, mutta hieno nähdä, että kaivoimme itsemme peliin mukaan. Meidän prässimme toimi toisella jaksolla. Nuoret pelaajamme tulivat vauhdilla. Etenkin Lassi Forss oli hyvä. Patrick Rakovsky piti meitä ensimmäisellä jaksolla pystyssä ja hän pelasi erinomaisesti, Ristilä totesi.

Hyvän ottelun pelannut laituri Jasin Assehnoun iski ottelussa maalin ja syötti toisen. Hän oli ottelun jälkeen tyytyväinen ylimenokauden ensimmäiseen peliinsä. Juuri lomalta palannut Assehnoun kertoi, että pelaaminen tuntuu mukavalta.

– Meno tuntui jälleen mukavalta. Palasin juuri lomilta ja olo oli tuore. Jalat olivat ”freesit” ja oli mukava päästä haastamaan Hakan puolustajia. Tykkään paljon yksi vastaan yksi -tilanteista. On kiva päästä pelaamaan, Assehnoun hymyili.