vko.05 // 10.2.2019

OmaSP Otteluraportti: Saarelta tuliaisina tappio

OmaSP Otteluraportti: Saarelta tuliaisina tappio

Tomi Kultin tolppaa lähemmäs Lahti ei Ahvenanmaalla päässyt. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kärsi kauden ensimmäisen tappion IFK Mariehamnin vieraana Suomen Cupin karsintalohkossa lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen maalin viimeisteli rangaistuspotkusta Robin Sid.

Ottelun ensimmäinen jakso oli IFK:n. Heti viiden minuutin pelin jälkeen Hampus Lönn osui tolppaan kulmapotkusta. Jatkopallo pomppi Rick Kettingille, mutta hollantilaisen veto nousi karkeasti yli. Lahti ei päässyt peliin mukaan missään välissä ja jakson puolivälissä Patrick Rakovsky joutui useaan otteeseen torjuntatöihin. Aristote Mboma oli pariin otteeseen Rakovskyn kanssa nokikkain, mutta saksalaiskassari veti pidemmän korren. FC Lahden paras paikka syntyi Erik Törnrosille Matti Klingan keskityksestä.


Toisella jaksolla Lahti vaihtoi Pekka Lagerblomin keskikentälle ja mustapaitojen peliin tuli tasapainoa. Kumpikaan joukkueista ei päässyt paikoille vaan peli oli keskikentän taistelupalloa. Ainoastaan Josun muuriin kilpistynyt vapaapotku hyvästä paikasta kohahdutti yleisöä.


Vartti ennen loppua tapahtui. Lagerblom repi omalla rangaistusalueella kulmapotkutilanteessa IFK:n Tarik Hamzan nurin. Lagerblom otti toisen varoituksen ja IFK sai pilkun. Robin Sid ampui rangaistuspotkun varmasti alakulmaan ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.


Lahti haki lopussa tasoitusta riskillä. Debyytin tehnyt Jerónimo Amione hankki kulmapotkun, jonka Erik Törnros puski maaliviivalle. Ottelun lisäajalla Josu keskitti ja Tomi Kult jatkoi pallon ohi IFK-vahti Oskari Forsmanin. Pallo kuitenkin iskeytyi voimalla tolppaan. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Patrick Rakovsky nollasi tyylillä Hampus Lönnin. Lahden kiristä huolimatta IFK nappasi voiton ja kolme pistettä.


Tappiosta huolimatta Lahti jatkaa toisena Suomen Cupin karsintalohkossaan. Seuraavana Lahti kohtaa vieraskentällä turkulaisen FC Interin 16.2.


FC Lahti:


Rakovsky; Coubronne, Tanska (62' Hauhia), Viitikko (v), Penninkangas; Salmikivi (76' Amione), Josu, Jäntti (46' Lagerblom (v+v, ua.), Klinga, Assehnoun; Törnros (85' Kult)