OmaSP Otteluraportti: Lahti varmasti Cupissa jatkoon

Ottelun alku oli tasaista. Lahti hallitsi, mutta Kiisto puolusti hyvin ja sai luotua myös hyökkäyksiä. Jakson puolivälissä Lauri Karri pääsi ampumaan, mutta veto suuntautui päin Patrick Rakovskya. Puolen tunnin kohdalla Lahti rikkoi kuparisen. Jasin Assehnoun laittoi komean ulkosyrjäkierteen maalille ja Tomi Kult oli ensimmäisenä paikalla siirtämässä Lahden johtoon.

Jakson lopussa Lahdella oli muutama maukas maalipaikka. Josu pelasi Kultin nokikkain Kiiston maalivahdin Jukka Pylväisen kanssa, mutta vaasalainen torjui pallon eteensä. Jatkotilanteesta Jasin Assehnoun pääsi vielä palloon, mutta Kiiston puolustus siivosi tilanteen. Assehnounilla oli myös toinen paikka, mutta Pylväinen torjui nuorukaisen tökkäyksen.

Toisella jaksolla ensimmäisen paikan loi Kiisto. Riku Jääskä ampui, mutta veto meni niukasti ohi. Samalla minuutilla Lahti kuitenkin tuplasi johtonsa. Tomi Kult syötti rangaistusalueen sisällä takaviistoon Jasin Assehnounille, joka ampui pallon etuyläkulmaan. Maali oli Assehnounille uran ensimmäinen FC Lahden paidassa.

Viimeisellä vartilla Kiisto väsyi ja Lahti osui. Tomi Kultia rikottiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Josu ampui pilkun varmasti verkkoon ja Lahti johti jo 3-0. Viisi minuuttia ennen loppua Tim Martinen keskitti ja Teemu Jäntti puski pallon maaliin. Ottelun viimeinen osuma viimeisellä minuutilla oli Jasin Assehnounin komea yksilösuoritus. Kiisto osui viimeisellä vartilla vielä tolppaan, kun William Tuisku puski pelivälineen lähietäisyydeltä pystytolppaan. Kiisto tarjosi hyvän vastuksen, mutta lopulta Lahti marssi varmasti puolivälieriin.

Ottelun avaus- ja voittomaalin tehnyt Tomi Kult oli pelin jälkeen tyytyväinen tulokseen. Hän kuitenkin myönsi, että peli oli liian hidasta ensimmäisellä jaksolla. Hän myös harmitteli hukattuja paikkojaan.

– Tulos oli tärkeä. Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli liian hidasta, eikä meillä ollut tarpeeksi liikettä. Toisella jaksolla paransimme ja vastustaja tippui kyydistä. Maalini oli hyökkääjän maali. Jos haluaa tehdä maalin, on mentävä maalille. Minulla oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta tänään ei tullut enempää maaleja. Jouduin tyytymään maalisyöttöön ja hankittuun pilkkuun. Nyt palauttelemme ja jatkamme maanantaina. Hommat jatkuvat ja vielä on parantamisen varaa pallollisessa pelissä ja tasapainon pidossa koko ottelun ajan. Mutta nyt olemme askeleen lähempänä Eurooppaa, Kult toteaa.

Suomen Cupin puolivälierät pelataan 30.-31.3.