FC Lahdelle avaustappio

FC Lahdelle ottelu oli kauden ensimmäinen luonnonnurmella. Ennen ottelua lahtelaiset kävivät hakemassa tuntumaa Kivimaan ruoholta. Pelin alussa Ilves oli ensimmäisenä maalipaikassa. Fofana nousi Lahden rangaistusalueelle ja laukoi tulisesti sivuverkkoon. FC Lahti rakensi toisessa päässä maalipaikan rauhallisten siirtojen avulla. Maalivahti Hilander sai vaivoin torjuttua Etockin laukauksen.

Puoliajan loppupuolisko meni kotijoukkueelle.

Ilves siirtyi 1-0 -johtoon ottelun 31. minuutilla. Lauri Ala-Myllymäki laukoi rangaistusalueen rajalta ja pallo pomppi epäonnekkaasti lahtelaisten jaloista alakulmaan. Ilves oli lähellä mennä jo 2-0 johtoon 43. minuutilla. Tällä kertaa pallo kimposi Lahden pelaajista niukasti ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Patrick Rakovskyn torjunta pelasti lahtelaiset.

Toiselle puoliajalle Lahti muutti hieman ryhmitystään. Laidalla aloittanut Mikko Hauhia vaihtoi toppariksi ja Mikko Viitikko meni puolestaan laitaan. Ilves loi siitä huolimatta toisen puolikkaan ensimmäiset kunnon maalipaikat.

Lahti aloitti vaihtamisen tunnin jälkeen. Ensin kentälle vaihdettiin Jäntti ja pian sen jälkeen Kult. Vaihdot eivät tuoneet välitöntä vaikutusta Lahden pelaamiseen. Ilves onnistui pitämään palloa ja pääsi usein muutamalla syötöllä lahtelaisten kenttäpuoliskolle. Kamppailun 74. minuutilla FC Lahti oli erittäin lähellä tasoittaa. Penninkangas pääsi laukomaan Josun oivasta vaparista, mutta Hilander oli tiellä.