FC Lahti hävisi RoPS:lle

RoPS siirtyi 1-0 johtoon kamppailun 5. minuutilla lahtelaisten pallonmenetyksen jälkeen. RoPS:n Youness Rahimi sai pallon ja ampui vieraat pienestä kulmasta johtoon.

Ottelun alussa Lahti ei saanut palloja RoPS:n maalille. Peliväline pyöri lähinnä toppareilla ja alhaalla pelanneella keskikenttäpelaajalla. Kaiken lisäksi kotijoukkueen alakerrassa tuli virheitä, joista olisi voinut tulla takaiskuja. 17. minuutilla Lahti menetti pallon ja RoPS pääsi vaaralliseen ylivoimahyökkäykseen. Vain Patrick Rakovskyn huippuvenytys esti maalin syntymisen.

Puolen tunnin kohdalla Josu päätti kokeilla kaukaa, eikä yritys ollut hassumpi. RoPS-vahti Antonio Reguero sai kuitenkin torjuttua vedon kulmaksi.

FC Lahti lähti toiselle puoliajalle takaa-ajoasemasta. RoPS vetäytyi syvälle omaan päätyynsä, eikä edes yrittänyt prässätä korkealta. Lahden tehtäväksi jäi aukaista vierasjoukkueen piikkilanka-aitaa muistuttanut puolustus.

65. minuutilla RoPS sai lahjan. Rakovskyn avaus epäonnistui ja pallo meni Lucas Lingmanille. Taidokas potku leijaili takakulmaan ohi maalilleen palailleen saksalaisvahdin.

Vain vähän loukkaantumisten vuoksi pelannut Geromino Amione tuli sisään Ville Salmikiven tilalle ja pian tämän jälkeen Lahti kavensi 1-2:een. Pallo jäi pyörimään RoPS:n maalille ja lopulta Gael Etock survoi kuulan verkkoon.

Viimeisen kympin Lahti pelasi kolmen alakerralla, kun Assehnoun otettiin vaihtoon ja Tomi Kult tuli nurmelle. Muutokset eivät auttaneet, eikä Lahti saanut toivomaansa painetta vieraiden päähän. RoPS otti ansaitut kolme pistettä.

Lahden päävalmentaja Sami Ristilä ynnäsi ottelun.

-Voitetaan ja hävitään yhdessä. Tänään otettiin tappio ja RoPS vei meitä ensimmäisellä jaksolla. Valmistautuminen siinä mielessä ei ollut onnistunut. Pikku hiljaa päästiin kiinni peliin ja käännettiin se sitten toisella jaksolla. Oli vaikea päivä ja ehdottomasti vaikein ottelu meille tähän mennessä, Ristilä kertoi.