FC Lahdelle ruma tappio

KuPS aloitti ottelun aktiivisesti. Kärkäs alku tuotti kotijoukkueelle yhden paikan ensimmäisen kympin aikana. Petteri Pennanen löysi Lahden rangaistusalueelta Rangelin, joka tälläsi kohti maalia. Patrick Rakovsky venyi tilanteessa torjuntaan.

FC Lahti pääsi vähitellen peliin paremmin mukaan. Vartin kohdalla Lahti sai prässättyä pallon itselleen ja lopulta Matti Klinga pääsi tälläämään vasurillaan noin 18 metristä. Laukaus painui niukasti takakulmasta yli.

KuPS iski juuri, kun Lahti oli päässyt peliin kunnolla mukaan. Mikko Viitikko hävisi kaksinkamppailun Rangelille Lahden rangaistusalueella, minkä jälkeen brassi tälläsi kuulan komeasti takakulmaan. Peli oli vanhentunut reilut 20 minuuttia.

Lahti ei päässyt murtautumaan kuopiolaisten selustaan. Hyökkäykset pysähtyivät usein jo keskikentälle ja KuPS ehti organisoida puolustuksensa paikoilleen. Ajoittain KuPS puolusti syväll omassa päässään vaikeuttaen lahtelaisten pelaamista entisestään. Puoliajan lopussa Lahti pääsi vihdoin hyvään hyökkäykseen ja se päättyi Klingan sijoitukseen. Otso Virtanen sai torjuttua. Heti perään Ilmari Niskanen pääsi nokikkain Rakovskyn kanssa. Lahti selvisi tilanteesta kuin ihmeen kaupalla ilman takaiskua.

Toiselle puoliajalle FC Lahti sai hyvän alun. Jani Tanska survoi Lahden tasoihin maalin läheltä 51. minuutilla. Ilo kesti kaksi minuuttia, sillä Ville Saxman runttasi KuPS:n uudelleen johtoon 53. minuutilla. Maalin jälkeen Lahden pakka hajosi. Tanska jatkoi pallon omaan maaliin 62. minuutilla ja 70. minuutilla Diallo teki vapaapotkutilanteesta jo 4-1. Peli lässähti maalien vuoksi. KuPS kaunisteli lopulta loppulukemiksi 5-1.