FC Lahdelle selvänumeroinen tappio

FC Lahti sai hyvän alun, sillä joukkue rakensi maalipaikan jo ensimmäisellä minuutilla. Hieno kuvio avasi tilaa oikealle laidalle, ja Assehnoun keskitys oli tavoittaa takatolpalle juosseen Amionen. HJK sai toisessa päässä puolittaisen paikan 4. minuutilla, mutta Rakovsky selvitti pienestä kulmasta tulleen laukauksen.

HJK karkasi halvalla tavalla 1-0 johtoon. Lahtelaiset sohivat pallosta ohi ja Riku Riski pääsi tuikkaamaan kotijoukkueelle ottelun avausmaalin 18. minuutilla. HJK tuplasi johtonsa 32. minuutilla. Petteri Forsellin laukaus yllätti Rakovskyn etukulmasta. Forsell pääsi yrittämään illan toista osumaansa vapaapotkusta 43. minuutilla. Rakovsky torjui etukulmaan suuntautuneen laukauksen.

FC Lahti jäi ensimmäisellä puoliajalla täydellisesti HJK:n jyrän alle, sillä Riski iski puoliajan lopussa taukolukemiksi 3-0. Tilanteessa Lahti menetti pallon pahassa paikassa ja HJK pääsi nopeaan hyökkäykseen. Forsellin nappikeskitys löysi takatolppaa kohti juosseen Riskin, joka tälläsi volleysta yläkulmaan.

Tahti ei muuttunut toisen puoliajan alussa. Mensah pisti pelin lukemiksi 4-0 HJK:n ensimmäisestä hyökkäyksestä tauon jälkeen. Rakovsky ei osunut kunnolla palloon ja Mensah pääsi laittamaan pallon pienestä kulmasta tyhjään maaliin.

Peli lässähti neljännen maalin jälkeen. Lahti sai pitää palloa, mutta peli pyöri pääosin keskikentällä. Lopussa Lahti päästi kentälle Altin Zeqirin, joka pääsi näin tekemään debyyttinsä Veikkausliigassa.

-Tylyt lukemat. Alun 15 minuuttia oli ihan ok, mutta sen jälkeen päästettiin aika outoja maaleja. Sitten vielä yksi tokan puoliajan alkuun niin loppu oli aika pelailua, Jani Tanska tiivisti Ruudun TV-haastattelussa pelin jälkeen.