FC Lahti mursi RoPS-kirouksen

Kamppailun avausvartti oli tasainen. Joukkueet tunnustelivat liukkaan nurmen metkuja, eikä kumpikaan halunnut lähteä viemään peliä.

RoPS rakensi ottelu ensimmäisen paikan. Rahimi laukoi pilkun tuntumasta matalan kudin, jonka Rakovsky nappasi vakuuttavasti. 21. minuutilla oli Lahden vuoro hyökätä. Assehnoun murtautui RoPS:n rangaistusalueella vetopaikkaan, mutta tulinen laukaus pysähtyi vierasjoukkueen pelaajiin. 37. minuutilla Lahdelle aukesi nopeasti vastaiskun paikka. Assehnoun yritti syöttää Amionelle keskelle, mutta lopulta lupaava tilanne päättyi ohilaukaukseen. Pian Assehnoun pääsi itse vetopaikkaan, mutta laukaus painui niukasti takatolpan ohi.

Yritys tuotti tulosta ja FC Lahti pääsi tauolle mukavasti johdossa. Kotijoukkue sahasi pallon oikeaan laitaan ja Coubronne vei puolustajan vipuun, jolloin ranskalaiselle jäi kosolti tilaa keskittää. Tarkka syöttö löysi maalin edestä Amionen, joka pudotti pallon päällään verkkoon.

Toisen puoliajan alussa RoPS:n Lingman pääsi peippailemaan itsensä loistavaan laukaisupaikkaan. Matala veto sujahti etukulman ohi maalipotkuksi. Nopeasti tulleen paikan jälkeen Lahti tiivisti puolustustaan, eikä RoPS päässyt enää purjehtimaan kotijoukkueen maalille.

FC Lahti sai ikäviä uutisia reilun tunnin pelin jälkeen, kun kärjessä pelannut Törnros kolautti päänsä. Ruotsalaishyökkääjä otettiin vaihtoo ja tilalle tuli Jäntti.

Lahtelaisten voitto alkoi näyttää varmalta, kun Virta nikkasi pallon kulmapotkusta maaliin 61. minuutilla. Tilanteessa Reguero tiputti pallon käsistään ja Virta oli hereillä takatolpalla. Pirteästi kentälle tullut Jäntti kaunisteli loppulukemiksi 3-0 aivan pelin lopussa.

–RoPS on ainoa joukkue, joka on vienyt meiltä kaikki pisteet. Siinä oli riittävästi motivointia pelaajille. Muutimme hieman tapaa tulla RoPSia vastaan. IFK Mariehamnia vastaan esitys jäi torsoksi, mutta nyt saatiin nollapeli, kolme hienoa peliä ja sitoutunut esitys, päävalmentaja Sami Ristilä kehui.