Lahti taipui Kokkolan Pallo-Veikoille

Ottelun alkua edelsivät seremoniat, joissa Eemeli Virta palkittiin FC Lahden Kannattajien Vuoden pelaajana ja Pekka Lagerblom palkittiin komeasta urastaan yleisön osoittaessa suosiota seisten. Itse peli oli puolin ja toisin varovaista. Lahti hallitsi hienokseltan, mutta KPV loi paremmat paikat. Taiki Kagayama ampui kertaalleen tulisesti Lahden maalin ohi ja Joni Mäkelä pääsi kokeilemaan lahtelaiskassari Patrick Rakovskyn refleksejä tuloksetta.

Puolen tunnin jälkeen Lahti onnistui. Jerónimo Amione keskitti rangaistusalueella ja Erik Törnros ja Mikko Hauhia voittivat pallon lahtelaisille. Josu pääsi niittaamaan pallon vapaasti verkon perukoille ja Lahti siirtyi 1-0-johtoon. Lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, vaikka Eemeli Virta pääsi kertaalleen ampumaan huippupaikasta.

Toisen jakson alku oli KPV:n ja Mikko Viitikko oli jakson alussa lähellä ohjata pallon omaan maaliin. Lahti kuitenkin selvisi säikähdyksellä vierailijoiden vyöryessä päälle. Lahden paras paikka tuli Amionelle, mutta KPV-vahti Teppo Marttinen torjui.

Reilun tunnin jälkeen KPV onnistui. Enoch Banza sai syötettyä päätyrajalta takaviistoon keskelle. Ishmael Yartey oli ensimmäisenä paikalla ja siirsi pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen Lahti vaihtoi kentältä pois kapteenina pelanneen Pekka Lagerblomin, joka pelasi uransa mahdollisesti viimeistä kotiotteluaan. Lahtelaisyleisö antoi jälleen omalle pojalleen raikuvat aplodit.

Ottelun viimeisellä vartilla riitti tapahtumia. Eemeli Virran juonikas syöttö tavoitti Erik Törnrosin, joka sai nikattua pallon yli vastaan tulleen Teppo Marttisen, mutta kokkolalaisten puolustus siivosi pallon maalin edustalta väljemmille vesille. Toisessa päässä pallo vietiin pilkulle erotuomariston nähdessä lahtelaispuolustuksen käsivirheen. Miloš Josimovin ensimmäinen rangaistuspotku uusittiin, sillä rangaistusalueelle oli ehtinyt KPV:n pelaajia liian aikaisin. Josimov laittoi myös toisen pilkkunsa sisään ja siirsi sarjapaikastaan tapelleen kokkolalaisryhmän johtoon.

Ottelun lopussa KPV iski vielä kahdesti. Joni Mäkelä pääsi kääntymään ja ampumaan Lahden rangaistusalueella ja Patrick Rakovsky oli voimaton. Lisäajalla Enoch Banza alusti ja Hysen Memolla iski päätöslukemiksi 1-4.

Tappiosta huolimatta FC Lahti varmisti eurokarsintalopputurnauspaikkansa, sillä Seinäjoen Jalkapallokerho hävisi oman ottelunsa. Maaottelutauon jälkeen Lahti matkaa Seinäjoelle SJK:n vieraaksi ja panoksena on vielä Haastajasarjan voitto.