Otteluraportti: FC Lahti päätti vuoden voitolla

Ottelun alku oli lahtelaisittain vahva ja etenkin kolmikko Tim Martinen – Altin Zeqiri – Valdrin Rashica aiheutti keskiuusimaalaisille vaikeuksia. Lahden ensimmäinen maali tulikin kolmikon vahvan työn tuloksena. Martinen prässäsi ja PKKU joutui purkamaan. Rashica katkaisi syötön ja pelasi pallon Zeqirille. Zeqiri jatkoi pallon linjan taa takaisin Rashicalle, joka siirsi kotijoukkueen tarkasti 1-0-johtoon.

Ensimmäisen jakson lopussa Lahti loi useita maukkaita paikkoja. Ensin Zeqiri järjesti paikan Arttu Auraselle, mutta PKKU:n maalilla pelannut Antti Silvennoinen torjui pallon kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Auranen puolestaan pelasi Rashican nokikkain Silvennoisen kanssa ja jälleen PKKU-kassari veti pidemmän korren.

Aivan jakson viimeisillä sekunneilla kotijoukkue tuplasi johtonsa kauniilla maalilla. Matti Klinga käynnisti hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Usean kauniin syötön jälkeen pallo tuli keskelle Tim Martiselle, jolla oli jo vetopaikka. Martinen kuitenkin siirsi pallon vielä Zeqirille, joka pääsi pyssyttämään 2-0-maalin.

Toiselle jaksolle Lahti vaihtoi maalivahtia. Lähes työttömäksi ensimmäisellä jaksolla jäänyt Joona Tiainen korvattiin Besart Mustafalla, jonka pallokosketukset jäivät toisella jaksolla alle kymmeneen. Lahti hallitsi jaksoa täysin vaihdoista huolimatta. Mustafa Beyai pääsi kokeilemaan Mikko Viitikon esityöstä, mutta tulos jäi laihaksi. Toisen jakson lopussa laitapuolustajaksi siirretty Viljami Isotalo purjehti vielä läpi, mutta peliväline jäi PKKU:n maalille vaihdetun Antton Nevalaisen hyppysiin. Näin ollen Lahti voitti ottelun 2-0.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoi, että joukkueen pitää voitosta huolimatta parantaa paljon jokaisella pelin osa-alueella. Hän kuitenkin myönsi, että joukkueen lähtökohdat ovat hyvät.

– Peli oli tyydyttävää. Meidän pitää parantaa ja paljon jokaisella sektorilla. Lähtökohdat ovat kuitenkin hyvät. Saamme tammikuussa loput miehet riviin. Oli kuitenkin hyvä, että nuoret pelaajat, kuten Tapio Torpo, pääsivät ottamaan mittaa miesten peliin. Oli myös hyvä nähdä vastustajan riveissä pelaavia pelaajia, sillä yhteistyöseurallamme on muutama potentiaalinen nuori riveissään, Zeneli kertoo.

Joukkue jää perjantaina pienelle lomalle ja palaa harjoituskentille tammikuun alussa.