Otteluraportti: FC Lahti voitti vakuuttavasti

FC Lahti aloitti ensimmäisen jakson ammattimaisesti ja näytti, mikä on liigan ja Kolmosen välinen ero. Jo neljännellä minuutilla Lahti rankaisi toisesta paikastaan. Vahid Hambo syötti takaviistoon ja Eemeli Virta ampui pallon tarkasti maaliin. Hetkeä myöhemmin Virta alusti ja Mikko Kuningas ampui rangaistusalueen ulkopuolelta tilanteeksi jo 2-0.

Lahti iski vielä ensimmäisellä jaksolla neljästi. Puolen tunnin pelin jälkeen Jean-Christophe Coubronne keskitti ja PeKan maalivahti Sampo Mykkänen nyrkkeili ohi. Dimitry Imbongo sai kunnian laittaa pallon tyhjään maaliin. 4-0-maali syntyi Mikko Kuninkaan komeasta vedosta. Syötön Kuninkaan maaliin tarjoili Jasin Assehnoun. Jakson viimeisellä minuutilla toppari Mikko Viitikko kuljetti pallon PeKan rangaistuspilkun kohdalle ja syötti Vahid Hambon maalintekoon.

Maalien lisäksi Lahti sahasi useaan otteeseen kotijoukkueen puolustuksen rikki, mutta tauolle lähdettiin Lahden 5-0-johdossa. Tauolla Lahti suoritti useita pelaajavaihtoja ja pääsi kierrättämään pelaajistoaan.

Toinen jakso pelailtiin vain alta ja Lahti iski kolmesti. Hieman tunnin pelin jälkeen Dimitry Imbongo kaadettiin rangaistusalueella ja Jasin Assehnoun iski pilkulta varmasti maalin. Lahti iski myös seuraavan maalin pilkulta viimeisellä kymmenminuuttisella. Altin Zeqiri hankki rangaistuspotkun ja ampui sen itse varmasti sisään. Ottelun loppulukemat 8-0 iski Jasin Assehnoun komean 45 metrin kuljetuksen päätteeksi.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen tavoitteiden täyttymiseen. Hänen mukaansa oli tärkeää, että hyökkäyspään pelaajat saivat runsaasti onnistumisia. Zeneli antoi myös kunniaa PeKalle, joka puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti.

– Tavoitteemme täyttyi ja pääsimme seuraavalle kierrokselle. Lisäksi kykenimme kierrättämään pelaajistoa ja pelaajat saivat arvokkaita minuutteja. Oli myös hyvä, että saimme murtautumisia ja onnistumisia hyökkäyspäässä. Kaikki kunnia Peli-Karhuille. He yrittivät puolustaa tiiviisti ja kurinalaisesti, mutta henkilökohtainen ja joukkueen taitoero ratkaisi ottelun meille, Zeneli summasi ottelun.

Voitolla FC Lahti selviytyi Suomen Cupin puolivälieriin. Puolivälierissä vastaan tulee FC Honka. Ottelu pelataan vieraskentällä.