vko.32 // 13.8.2020

​Lahden stadionilla legendoja perjantaina

​Lahden stadionilla legendoja perjantaina

FC Lahti on kutsunut perjantain RoPS-kotiotteluun paikalle 20 vuoden takaisen joukkueensa. Legendoja täynnä oleva joukkue sijoittui liigassa komeasti kahdeksanneksi. Legendat kokoontuvat muistelemaan menneitä Lahden VIP-tiloihin.

Kaudella 2000 Lahti käväisi kertaalleen liigakärjessä, mutta kesän otteet tiputtivat lahtelaiset taistelemaan sarjapaikkansa puolesta. Syksyn vire ja viiden ottelun tappioton putki kuitenkin nosti Lahden kahdeksanneksi. Legendat, kuten Istvan Hamori, Jarkko Koskinen ja Ilkka Mäkelä saivat kaudella rinnalleen tukun nuoria lupauksia. Heikki Haara, Teemu Lampinen, Petri Pasanen ja Mika Väyrynen saivat kehittyä kokeneen kaartin valvovien silmien alla.

Joukkueen valmennuksesta vastasi Jari Pyykölä yhdessä Kimmo Vapamaan ja Risto Parkkosen kanssa. Joukkueen taustalla toimivat myös joukkueenjohtaja Mika Viljanen, fysioterapeutti Juha Tuominen, hieroja Jouko Vuorio, lääkäri Eino Kokko ja huoltaja Pekka Penttinen. Kakkosjoukkue FC Pallo-Lahtea valmensivat Mika Päärilä ja Esa Lehikoinen ja joukkueessa ottivat ensiaskeliaan ammattilaisina muun muassa Kari Arkivuo ja Pekka Lagerblom.

FC Lahden käsiohjelmassa lisää juttua 20 vuoden takaisesta liigakaudesta.