FC Lahti päätyi tasapeliin FC Interin kanssa

FC Lahti lähti otteluun ennakkoluulottomasti prässäämällä FC Interin pelaajia ylhäältä asti. Turkulaiset olivat moisesta hämillään ja menettivät useita palloja heti rakenteluvaiheessa. Muutaman kerran Interin pelaajat joutuivat tyytymään vain roiskaisemaan pallon yli rajojen.

Jasin Assehnoun oli lähellä maalintekoa heti alussa. Tsippi rangaistusalueen rajalta meni hieman takatolpan ohi. Toisessa päässä maalipörssin kärkeä tavoitteleva Timo Furuholm väläytti kahdesti saaden vedon maalia kohti. Ottelun avausmaali syntyi Lahden vastaiskusta 26. minuutilla, kun Vahid Hambo pelattiin laidalta vauhtiin. Hambo jakoi pallon keskelle Eemeli Virralle, joka löysi akrobaattisesti vetopaikan pienestä tilasta. Veto oli maailmanluokkainen sijoitus aivan maalin vasempaan kulmaan.

FC Inter näytti pääsevän ajoittain peliin mukaan, mutta se oli silmänlumetta. Ottelun 35. minuutilla Hambo hankki Lahdelle vapaapotkun mainiosta paikasta ja Assehnoun täräytti kauden onnistuneimman vaparinsa maalin yläkulmaan. Maali oli Assehnoun kauden kuudes. Lahti sai vielä kaksi mukavaa paikaa, mutta tauolle mentiin vähintään ansaituissa 2-0 lukemissa.

Toisen puoliajan alkuun Inter teki triplavaihdon ja otti enemmän riskejä hyökkäyssuuntaan. Tunnin kohdalla vieraat alkoivat luoda vaarallisia tilanteita, joista FC Lahti selvisi pari kertaa voittajana ainoastaan Patrick Rakovskyn huipputorjuntojen ansiosta. Myös tolppa pelasti kerran lahtelaiset.

Ottelun 78. minuutilla FC Inter pääsi maalin päähän. Timo Furuholm tarjoili etutolpalle hyvän keskityksen ja Benjamin Källman puski pallon verkkoon. Lahden peli sekosi loppua kohti hieman, mikä lisäsi vieraiden otetta. Lahti ei päässyt kunnolla vastaiskuihin, vaan joukkue tyytyi purkamaan palloa selvemmille vesille. Se kostautui, kun FC Inter pääsi tasoihin 89. minuutilla. Maalista vastasi Elias Mastokangas ja ottelu myös päättyi lukemiin 2-2.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pelin jälkeen tyyni, vaikka tasapeli harmittikin.

­-Tunteita on vielä, mutta kun analysoi niin oli kaksi puoliaikaa ja kaksi peliä. Eka puoliaika oli selvästi meidän hallinnassa. Me määriteltiin tahti ja tapahtumat. Toisella puoliajalla väsähdettiin ja etäisyydet kasvoivat ja taktinen kurinalaisuus karkasi, Zeneli kertoi.