vko.36 // 9.9.2020

FC Lahden tähdet olivat maajoukkueiden mukana

FC Lahden tähdet olivat maajoukkueiden mukana

Jasin Assehnoun pelasi kahdessa alle 21-vuotiaiden maaottelussa. (Kuva: Lauri Ilola)

FC Lahden pelaajia oli mukana maajoukkuetauon aikana edustamassa Suomen maajoukkueita. Jasin Assehnoun oli Juha Malisen valmentamassa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, tuore hankinta Arlind Sejdiu, Pyry Lampinen ja Lassi Forss olivat puolestaan 19-vuotiaiden maajoukkueleirillä. Lisäksi A-maajoukkueen mukana oli viisi entistä FC Lahden pelaajaa.

Jasin Assehnounin alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtasi EM-karsinnoissa ensin Turussa Romanian ja tiistaina Helsingissä Ukrainan. Romania-ottelussa Assehnoun oli avauskokoonpanossa ja etenkin ensimmäisellä jaksolla hän pujotteli pariin otteeseen vierailijoiden puolustuksen läpi. Hänet vaihdettiin kentältä noin vartti ennen loppua. Itse ottelu päättyi Romanian 3-1-voittoon Mikael Soisalon iskiessä Suomen ainokaisen.


Tiistain Ukraina-ottelussa Assehnoun tuli puoliajalla vaihdosta kentälle. Hän loi jakson alussa heti itselleen Suomen parhaan paikan rynniessään läpi ukrainalaisten puolustuslinjan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Assehnoun pelasi 45 minuuttia Suomen hävitessä ottelun lukemin 2-0.


Alle 19-vuotiaiden maajoukkue kokoontui Eerikkilässä kahdella ryhmällä. Arlind Sejdiu oli mukana vanhemmassa ryhmässä ja Pyry Lampinen ja Lassi Forss nuoremmassa. Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, joka päätty nuoremman joukkueen voittoon. Pyry Lampinen onnistui maalinteossa.