FC Lahti taipui viime hetkillä kuopiolaisille

FC Lahti asteli kentälle voittamaan ja ottelua olikin takana vain yhdeksän minuuttia, kun palloa kaivettiin KuPS:n verkosta. Ennen ottelua palkittu Matti Klinga syötti millintarkan pystysyötön kuopiolaisten linjan taa. Vahid Hambo voitti pääpallon ennen KuPS-vahti Otso Virtasta ja pudotti pallon maalin edustalle. Irtopallossa oli paikalla ensimmäisenä Altin Zeqiri, joka jatkoi pallon polvellaan maaliin ja siirsi Lahden 1-0-johtoon.

KuPS painoi koko jakson päälle hirveällä höyryllä, mutta Lahti puolusti tiiviisti ja piti vierailijat poissa huippupaikoilta. Lahden maalilla pelannut Joona Tiainen ei juuri torjuntatöihin joutunut. Toisessa päässä Mastokaupungin ylpeys puolestaan onnistui luomaan yhden huippupaikan. Kari Arkivuon keskitys tavoitti Vahid Hambon. Kookas hyökkääjä sai punnerrettua laukauksen, mutta Otso Virtanen torjui. Paluupallossa oli ensimmäisenä Altin Zeqiri, mutta hänen jatkonsa meni tällä kertaa niukasti ohi.

KuPS tuli myös toiselle jaksolle vahvasti ja Ilmari Niskanen pääsi jakson alussa puskemaan Usman Salen keskityksestä niukasti ohi. Lahti iski jälleen terävästi vastaan ja Jasin Assehnoun karkasi kuopiolaisten kulman jälkeen puolittaiseen läpiajoon. Otso Virtanen kuitenkin selvitti tilanteen.

Jakson edetessä KuPS loi enemmän ja enemmän painetta Lahden kenttäpuoliskolle. Tunnin kohdalla kuopiolaisten erikoistilanne jäi pyörimään Lahden rangaistusalueelle ja peliväline pomppi Urho Nissilälle. Kuopiolainen pääsi täräyttämään sydämensä kyllyydestä verkot tötterölle ja ottelu oli tasan.

Vierailija haki voittomaalia hanakasti ja Kanarianlinnut saikin luotua muutaman maukkaan maalipaikan. Ats Purje karkasi läpi, mutta sijoitti pallon niukasti ohi Lahden maalin. Urho Nissilä ampui tulisen vapaapotkun noin vartti ennen loppua, mutta Joona Tiainen haki loistavan torjunnan alakulmasta. KuPS-kapteeni Ville Saxman oli paluupallossa ensimmäisenä, mutta hänen laukauksensa lähti kohti mäkimonttua.

KuPS kuitenkin raapi lopulta voiton mukaansa kotimatkalle. Aivan ottelun lopussa Bruno Rodrigues keskitti ja Ville Saxman syöksyi pallon ohi Joona Tiaisen. Näin ollen kuopiolaiset voittivat ottelun 2-1.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt johtoaseman sulamiseen. Hän ei ollut tyytyväinen joukkueensa tekemiseen maalipaikoissa. Zeneli kuitenkin näki, että Lahti pystyi pitämään vierailijat poissa maalipaikoilta ensimmäisen jakson ajan.

– Minulle jäi tästä tietysti huono maku, koska hävisimme kotona. Tämä oli kolmas peli putkeen, jossa menetämme johdon. Emme olleet tarpeeksi kliinisiä maalipaikoissa ensimmäisellä jaksolla. Pidimme kuitenkin KuPS:n pois maalipaikoilta. Toisella jaksolla teimme pari pientä virhettä ja KuPS rankaisi. Emme voi kuitenkaan lähteä kotona pelkäämään ja peruuttelemaan, sillä se tarttuu helposti koko joukkueeseen. Joukkueessa oli havaittavissa vielä vähän väsymystä. Nyt käsittelemme tämän nopeasti alta ja lähdemme voittamaan torstain ottelua, Zeneli kertoi.

FC Lahti on sarjassa 14 pelatun ottelun jälkeen kahdeksantena. Seuraavana Lahti kohtaa Turun Palloseuran. Ottelu pelataan jo torstaina Lahden stadionilla.