FC Lahti taisteli voiton Seinäjoelta

SJK aloitti ottelun vahvasti ja kotijoukkue hallitsi palloa. FC Lahti piti rivinsä tiiviinä heti alusta, eikä kotijoukkue päässyt iskemään nopeaa johtomaalia. Pallonhallinta tasoittui minuuttien vieriessä eteenpäin ja vartin pelin jälkeen ottelu eteni erittäin tasaisissa merkeissä.

FC Lahti pelasi näyttävän kuvion ottelun 30. minuutilla. Pallo kulki laidalta toiselle ja lopulta Kari Arkivuolle oikeaan reunaan. Arkivuon matala keskitys tavoitti Eemeli Virran, mutta SJK:n puolustus selvitti tilanteen. Hetkeä myöhemmin Jasin Assehnoun oli päästä kiertämään SJK-vahti Jesse Östin. Varmaa maalia ei syntynyt, sillä Öst ehti viime hetkellä törkätä pallon pois Assehnounin jalasta. Pelin painopisteen muutoksesta kertoi lisää Assehnounin hieno rakentelu 35. minuutilla. Tästäkin SJK selvisi ilman takaiskua.

Alakerrassa FC Lahti uskalsi pitää palloa SJK:n prässistä huolimatta. Onnistuneet prässin purut antoivat lisää aikaa ja tilaa lahtelaisten keskikentälle, ja 38. minuutilla se oli tuottaa maalin. Eemeli Virta sai pallon ja pääsi pelaamaan murtavan syötön puolustajien selustaan juoksevalla Altin Zeqirille. Zeqiri ei kuitenkaan ehtinyt palloon ja Öst pääsi lataamaan tarmokkaan purkupallon keskialueelle. Tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toisen puoliajan ensimmäinen paikka syntyi Dimitry Imbongon hankkimasta vapaapotkusta. Assehnoun latasi vaparin kohti etuyläkulmaa, mutta Öst syöksyi käsineen väliin. Paikan jälkeen Lahti otti pelissä isännän otteet. SJK oli ihmeissään, ja lähti hakemaan muutosta peräti triplavaihdon turvin. Muutos toi heti vapaapotkun ja vaarallisen tuplapaikan SJK:lle. Tiukassa tilanteessa Patrick Rakovsky ja Mikko Viitikko astuivat esiin pysäyttäen pallon maaliviivalle.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin SJK:n kenttäpäädyssä. Imbongo pelasi pallon Assehnounille ja iskuun päässyt laituri ampui kauniin kierteisen laukauksen seinäjokisten maalin takakulmaan 70. minuutilla. Maali oli Assehnounille kauden seitsemäs.

Maalin jälkeen FC Lahti tiputti hieman ryhmitystään ja jätti riskien ottamisen vähemmälle. SJK sai luotua painetta ja pari puolittaista paikkaa Lahden maalille. Lahtelaiset pelasivat lopun todella uhrautuvasti, eikä edes viimeisillä minuuteilla väärin vihelletty kulmapotku estänyt vieraiden voittoa. Voitto oli Lahden ensimmäinen sitten 14.8. pelatun RoPS-pelin. Seuraavan kerran FC Lahti on tulessa ensi maanantaina, kun joukkue matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi.