vko.04 // 27.1.2021

​Veikkausliigan otteluohjelma on julkaistu

​Veikkausliigan otteluohjelma on julkaistu

Veikkausliigan runkosarjan otteluohjelma on julkaistu. FC Lahti aloittaa 25-vuotisjuhlakautensa 10.4. vierasottelulla FC Hakaa vastaan. Ensimmäinen kotipeli on puolestaan perjantaina 16.4. jolloin vastustajaksi saapuu sarjanousija AC Oulu. Liigan mitalistit ovat selvillä 16.10. ja viimeisestä europaikasta pelattavan lopputurnauksen viimeisen ottelun runkopelipäivä on 6.11. Loppusarjojen ja lopputurnauksen pelipäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Veikkausliiga pelataan tänä vuonna toissa kauden sarjajärjestelmällä. Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja välillä 16.4.-11.9. jonka jälkeen kuusi parasta jatkavat yläloppusarjassa ja kuusi seuraavaa joukkuetta pelaavat alaloppusarjan. Loppusarjoissa pelataan yksinkertainen sarja. Loppusarjojen jälkeen ylemmän loppusarjan voittaja on mestari. Yläloppusarjan kärkikolmikolle jaetaan mitalit ja voittaja ja toiseksi tullut saavat europaikan. Alaloppusarjan viimeinen putoaa Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii Ykkösen toiseksi tulleen kanssa liigapaikasta.

Loppusarjojen jälkeen yläloppusarjan sijoille 3-6 ja alaloppusarjan voittaja pelaavat vielä lopputurnauksen viimeisestä europaikasta. Jos Suomen Cupin voittaja on myös mestari tai toinen tai näiden lopputurnaukseen oikeuttavilla sijoilla, siirtyy lopputurnauspaikka alaloppusarjan toiseksi tulleelle joukkueelle.

Lopputurnauksessa neljä alimmaksi sijoittunutta pelaavat yksiosaisen pudotuspelin, jossa kotietu on ylemmäksi sijoittuneella. Näiden otteluiden voittajat pelaavat yksiosaisen pudotuspelin, jonka voittaja selviytyy lopputurnausfinaaliin. Finaali pelataan yläloppusarjassa kolmanneksi sijoittuneen ja pudotuspelien voittajan välillä kaksiosaisena ja sen voittaja lunastaa itselleen europaikan kaudeksi 2022.

FC Lahti pelaa kaikki kauden 2021 Veikkausliigan kotiottelut Lahden stadionilla. Ole mukana juhlakauden jokaisessa ottelussa ja laita kausikortti heti tilaukseen tästä. FC Lahden runkosarjan ottelut näet alta:

Veikkausliigan koko runkosarjan ohjelmaan pääset tutustumaan tästä.