Otteluraportti: FC Lahti avasi Cupin karsinnan tasapelillä

Pitkästä poissaolijoiden listasta huolimatta Lahti oli liikenteessä hyvällä jalalle. Heti ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella Matti Klinga ja Jasin Assehnoun pelasivat paikan Altin Zeqirille, mutta Valtteri Moren katkaisi Zeqirin vedon. HJK hallitsi palloa koko ensimmäisen jakson, mutta ei saanut rikottua Lahden puolustusmuotoa, eikä lahtelaismaalilla nähty vaarallisia tilanteita. Lahden prässipeli vaikeutti HJK:n pelinrakentelua suuresti. Toisessa päässä nähtiin vielä jakson lopussa toinen maukas paikka, kun Arlind Sejdiu pääsi ampumaan kauniin sommitelman päätteeksi. Sejdiun laukaus nousi kuitenkin hieman yli maalin.

Toiselle jaksolle HJK tuli vauhdikkaammin ja Lahti oli hetken köysissä. Aivan jakson alussa Roope Riski sai onnekkaasti Jean-Christophe Coubronnesta kimmonneen pallon ja pääsi nokikkain lahtelaisvahti Antonio Regueron kanssa. Riski sijoitti pallon Lahden onneksi ohi takakulman.

Lahden aggressiivinen prässi alkoi jälleen purra toisen jakson edetessä ja Lahti pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Kristian Yli-Hietanen teki loistavasti tilan Jasin Assehnounille ja Matti Klinga pelasi Assehnounin avopaikkaan. Assehnoun haki röyhkeästi etuyläkulmaa, mutta lahtelaistähden veto meni niukasti ohi.

Jakson puolivälissä Lahti onnistui lopulta hyödyntämään paikkansa. Jasin Assehnoun pääsi helppoon syötönkatkoon ja karkasi läpi. Hän sijoitti pallon kylmänviileästi maaliin ja Lahti siirtyi ansaitusti 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen Lahdella oli vielä paikkansa, mutta HJK toi pelin painopisteen hiljalleen kohti lahtelaispäätyä. Vartti ennen loppua Lahti menetti pallon korkealla ja HJK avsi nopean vastaiskun. David Browne syötti takavistoon ja Jair pääsi tälläämään noin 15 metristä pallon ohi Antonio Regueron tasoittaen ottelun.

Viimeisellä kymmenminuuttisella tunteet kuumenivat Mukkulassa useampaan otteeseen, sillä molemmat joukkueet hakivat voittoa tosissaan. Jasin Assehnoun oli pelaamassa palloa yli rajoista, sillä Lassi Forss makasi kentänpinnassa loukkaantuneena. Jair kuitenkin katkaisi pallon ennen sivurajaa ja lähti hyökkäykseen. Hyökkäyksestä ei lopulta tullut vaarallista, mutta tunteet pysyivät loppupelin ajan pinnassa kummallakin osapuolella.

Aivan ottelun lopussa kumpainenkin joukkue sai katsella torikokousten saattelemana punaista korttia. Ensin Jean-Christophe Coubronnen ja virallisissa otteluissa debytoineen Asaad Babikerin siivoama pallo päätyi Pyry Lampiselle, joka karkasi yksin läpi. Klubin Daniel O’shaughnessy repi hänet kumoona ja katseli suoraan punaista. Hetkeä myöhemmin Loorents Hertsi esti Klubin nopean vapaapotkun ja nappasi itselleen toisen keltaisen kortin. Ottelun lisäaika kului lähinnä torikokouksiin ja näin ollen pisteet jaettiin lukemin 1-1.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli harmitteli ottelun jälkeen hukattuja maalipaikkoja ja käsistä lipunutta voittoa. Hän kuitenkin löysi pelistä paljon hyvää. Zeneli kiitteli myös joukkueen peli-ilmettä ja pelirohkeutta.

– Meillä oli kolme pistettä käsissämme ja loimme Klubia vastaan maalipaikkoja. Harmittaa, ettemme tehneet niistä paikoista enempää osumia. Meidän pitää nostaa vielä paljon tasoamme. Tänään huomasi, että meillä osalla pelaajista jalka vähän painoi. Peli-ilmeemme oli tänään hyvä. Luotimme itseemme ja olimme rohkeita. Kun pelaamme pisteistä ja vielä tätä vastustajaa vastaan, pitää meillä olla aina tunnetta. Kokonaisuudessaan peli oli ihan ok, Zeneli kertoi pettyneenä.

Seuraavana FC Lahti kohtaa viikon päästä Cupin karsinnassa FC KTP:n Mukkulassa. Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta Ruutu-palvelu näyttää pelin suorana lähetyksenä.